BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTürkiye'ye yabancı sermaye çekme timi----

Türkiye'ye yabancı sermaye çekme timi

Türkiye'ye yabancı sermaye çekme timi
10 Ocak 2016 - 07:44 www.finansgundem.com

Kalkınma Bakanı Yılmaz yabancı sermayenin Türkiye'ye çekilmesi için yurt dışına ekipler gönderileceğini söyledi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, yabancı yatırımcıların Türkiye'ye ilgisinin artırılması için yeni bir "tanıtım kampanyası" başlatacaklarını, bu kapsamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde olduğu gibi dünyanın üst düzey CEO'ları ile görüşmeler yapılacağını söyledi. Yılmaz, tanıtım için ekipler oluşturup yurtdışına gönderileceğini, bir projeyi dünyada en iyi yapabilecek firmalar ile görüşüleceğini ya da büyük yatırım yapmayı planlayan firmaların Türkiye'yi tercih etmesine dönük çalışmalar yapılacağını bildirdi.

CEO'LARLA ÖZEL GÖRÜŞÜLECEK
Yılmaz, yabancı sermayenin Türkiye'ye çekilmesi için yapılacak tanıtımla ilgili şu bilgileri verdi: "Daha önce dünyadan üst düzeyde CEO'lar çağrılıp görüşmeler yapılırdı. O tür çalışmalar yapılacak. Yurt dışına ekipler oluşturup gönderilebilir. Nokta atışlar yapılabilir. Elinizde üç-beş projeniz var. Bunu kim yapabilir dünyada; şu şu firmalar. Onlara gidip projenizi tanıtıp cezbetmeye çalışabilirsiniz. Bir firma yatırım kararı aldı; diyelim ki bir otomotiv devi. Yeni bir modeli bir yerde üretecek. Onu Türkiye'ye getirmek için ne yapabiliriz? Birkaç ülkeyi düşünüyorsa kendimizi nasıl daha tercih edilir hale getiririz? Buna benzer çalışmalar."
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • koala dayı10 Ocak 2016 10:30

    he gelir yabancı sermaye. araplar belki gelirler o kadar. onun dışında da kimse gelmez. sen durup dururken alakasız şekilde bankalara el koyarsan, gazetelere el koyarsan, işadamlarının şahsi servetlerini bir gecede hiç edersen elin oğlu gelir mi?