BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTürkiye'ye sermaye girişi hızlanacak----

Türkiye'ye sermaye girişi hızlanacak

Türkiye'ye sermaye girişi hızlanacak
11 Kasım 2013 - 08:04 www.finansgundem.com

Merkez Bankası’nın eski patronu Durmuş Yılmaz, Türkiye'ye yönelik para girişlerinde artış yaşanacağını söyledi

Merkez Bankası’nın eski patronu Durmuş Yılmaz, Türkiye’ye yönelik para musluklarının açılacağı görüşünde. Avrupa Merkez Bankası’nın çeyrek puanlık faiz indiriminin ardından ikinci adımın piyasaya daha fazla likidite verilmesi olabileceğini ifade eden Yılmaz, bu durumun da Türkiye’ye yönelik sermaye girişini artırabileceğini söyledi. Star'ın haberine göre, ABD Merkez Bankası’nın (FED) parayı kıstığı, Avrupa’nın ise bollaştıracağı öngörüsünde bulunan Yılmaz, “Faiz indiriminin devamı piyasaya likidite verilmesi olabilir. Henüz bu adım atılmadı. İkinci aşamaya geçilmesinin ardından Türkiye’ye yönelik sermaye akımlarının girişini de bu durum artıracaktır” dedi.

Euro kaynaklı olacak

Yılmaz, ABD parayı kıssa da Avrupa Birliği, Japonya ve İngiltere’nin ekonomiyi canlandırmak amacıyla düşük faizle büyümeyi canlandıracağını dile getirdi. Yılmaz, bunun da Türkiye’ye Euro kaynaklı sermaye girişine katkı sağlayacağını ifade etti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)