BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye'ye saldırı olursa ne olur?----

Türkiye'ye saldırı olursa ne olur?

Türkiye'ye saldırı olursa ne olur?
03 Eylül 2013 - 08:47 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Suriye'nin Türkiye'ye saldırması halinde NATO'nun devreye gireceğini söyledi

Suriye'ye askeri bir müdahale olur ve Esed yönetimi Türkiye'ye saldırırsa ne olur? Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ bu kritik soruyla ilgili Rasmussen'in açıklamalarını tekrar etti ve böyle bir durumda NATO'nun devreye gireceğini söyledi. Suriye'ye müdahale konusunda ise Bozdağ, ABD'nin tavrına işaret etti.
Bozdağ, Habertürk TV'de "Başkent Gündemi" programında Nilgün Balkaç ve Erdal Şen'in sorularını yanıtladı.
Suriye'de yaşananların büyük bir insanlık dramı olduğunu ve insanlık suçu işlendiğini ifade eden Bozdağ, son kimyasal saldırıda binden fazla insanın hayatını kaybettiğini anımsattı. Bozdağ, "Biz, Türkiye olarak ta başından beri Suriye'de kanın durması, insanların yaşaması, huzurun barışın orada olması için tavrımızı çok açıkça ortaya koyduk" diye konuştu.
"ABD'NİN TAVRI ÖNEMLİ"
Bozdağ, Obama'nın Libya'dakinin aksine Suriye konusunda Kongreye gitmesiyle ilgili bir soruyu yanıtlarken kimyasal silah kullanılıp kullanılmadığı tartışmalarının ardından kimin kullandığı tartışmalarının yaşandığını, ardından da BM heyetinin incelemeler yaptığını anımsatarak "Esasında inceleme yapmadan önce de Türkiye dahil bütün ülkeler Suriye'de kimyasal silah kullanıldığını ve bunu bizzat rejimin kullandığını elindeki veriler çerçevesinde biliyor ve bunu değerlendirebiliyordu" dedi. Bozdağ, böyle bir konuda Obama'nın Kongreye gitme kararının bildiği kadarıyla bir ilk olduğunu ifade etti ancak bunun ABD Başkanının takdirinde olduğunu da vurguladı.
"TÜRKİYE'YE SALDIRIRSA NATO DEVREYE GİRER"
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, bir soru üzerine, "Suriye yönetiminin her ne düşünce ile olursa olsun Türkiye'ye dönük bir saldırıda bulunması, herhangi bir silah kullanması Suriye yönetimi açısından çok büyük olumsuz sonuçlar ortaya koyacağı açıktır" dedi. Bozdağ, Türkiye'ye yönelik bir saldırının NATO'ya yapılmış olacağı uyarısında bulundu. Bozdağ, hükümetin elinde 4 Ekim 2013' e kadar geçerli olan bir tezkere olduğunu da anımsattı.
Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Suriye'ye olası bir müdahalede Türkiye'nin muharip güç olma istediği, talebi var mı?" sorusunu ise "Yok öyle bir talep" diye yanıtladı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)