BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTürkiye'ye hızlı girdi----

Türkiye'ye hızlı girdi

Türkiye'ye hızlı girdi
11 Kasım 2013 - 05:17 www.finansgundem.com

Dünyanın en zengin işkadınlarından İsveçli Antonia Johnson, Tebplast'ın ana hissedarı oldu

9.2 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin işkadınları arasında yer alan İsveçli Antonia Axson Johnson, Türkiye'ye hızlı girdi. 20 milyar dolara yakın varlığı bulunan Kuzey Avrupa'nın en büyük gruplarından olan ve 1873'te kurulan İsveç'in ilk yatırım şirketlerinden Axel Johnson AB şirketinin patroniçesi Antonia Axson Johnson, Türk plastik şirketinin ana hissedarı oldu. İsveçli dolar milyarderi, İstanbul'da üretim yapan Teber Ailesi'nin şirketi Tebplast'ın ana hissedarı oldu. Geçen yıl 20 milyon euroluk ciro yapan Tebplast'ı bünyesine katan İsveçli işkadını, satın almayı ise sahibi olduğu Rosti Group adlı plastik endüstrisi firması Rosti Group aracılığıyla yaptı. Geçen yılı 400milyon euroluk ciro yapan Rosti, bu satın almayla Doğu Avrupa ve Ortadoğu'daki ilk üretim tesisine de kavuşmuş oldu.

110 ÇALIŞANI VAR
İsveçli dolar milyarderi Johnson'un aldığı Tebplast, 1980 yılında İstanbul'da üretime başladı. Gıda sektörü ağırlıklı olarak bir çok firmaya ambalaj üreten Tebplast'ın 7 bin metrekarelik kapalı alana sahip tesisi bulunuyor. Tepblast'ın 110 çalışanı ve yüzde 60'lık ihracat başarısı var. İsveçli şirket, kendi resmi sitesinden yaptığı açıklamada Tebplast'ı yöneten Teber Ailesi'nin yönetiminin süreceğini ve ülke müdürü olmaya devam edeceğini kaydetti. Türk şirketi bünyesine katan Rosti Group'un yıllık cirosu 400 milyon dolar. Organik büyümeye ağırlık veren şirket, bu satın almayla cirosunu 2016'da 600 euroya ulaştırmayı hedefliyor. 8 ülkede fabrikası bulunan Rosti'nin 2 bin 600 çalışanı var.

20 MİLYON EURO CİRO
Cirosu 20 milyon euroya varan Tebplast'ı Abdullah Teber kurdu. Şirketi Engin ve Erdem Teber yönetmeye devam edecek. (Sabah)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)