BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye'ye gelen Rus turist sayısında yüzde 30 artış----

Türkiye'ye gelen Rus turist sayısında yüzde 30 artış

Türkiye'ye gelen Rus turist sayısında yüzde 30 artış
25 Kasım 2023 - 14:17 www.finansgundem.com

Rusya-Türkiye Turizm Çalışma Grubu’nun 13’üncü toplantısı 24 Kasım 2023’te Ankara’da gerçekleştirildi.

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı basın servisi tarafından Ankara’da düzenlenen turizm konulu Rus-Türk çalışma grubu toplantısının sonuçlarına ilişkin olarak yapılan açıklamaya göre, Rusya’dan Türkiye’ye 2023 yılının üç çeyreğinde turist akışı geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 30 artarak 4,4 milyon seyahate ulaştı.

Rus heyetine Rusya Ekonomik Kalkınma Bakan Yardımcısı Vladimir İlyiçev başkanlık ederken, Türk heyetine Türkiye Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan başkanlık etti.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada “Toplantı sırasında 2023 yılının yüksek turizm sezonunun sonuçları özetlendi. 2023’ün geride kalan 3 çeyreğinde, Rusya’dan Türkiye’ye turist trafiğindeki artış geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30 oldu ve 4,4 milyon seyahat rakamını aştı, Rusya’ya gelen turist trafiği hacmi böylelikle yüzde 70 arttı. Yıl sonunda, Rusya ve Türkiye karşılıklı turist seyahatlerinde pandemi öncesi hacimlere mümkün olduğunca yaklaşacak” denildi.

İIyichev, Türkiye destinasyonunun Rusya’dan gelen turistler için hem maliyet hem de ulaşım açısından uygun hale getirilmesi gerektiğini belirterek açıklamalarında “Hem seyahat sektörü hem de havayolu şirketleri, yolcu hava seyahati talebinin giderek arzı aştığını belirtiyor” denildi.

Açıklamada, Türk tarafının Rus turistler için en konforlu koşulları yaratmak üzere çalışmaya devam etmeye hazır olduğunu ifade ettiği ve Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’ın Türk vatandaşlarının Rusya’ya olan ilgisini şimdiden arttıran elektronik vize mekanizmasının Rusya’da hayata geçirilmesi dolayısıyla Rus heyetine teşekkür ettiği belirtildi.

Basın açıklamasında ayrıca “Taraflar, yatırım projelerine ilişkin ortak bir yol haritası geliştirme ve bunu 2024 yılında Rusya’da yapılacak bir sonraki çalışma grubu toplantısında sunma konusunda mutabık kaldılar”  ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)