BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye'nin sermaye ihtiyacı var----

Türkiye'nin sermaye ihtiyacı var

Türkiye'nin sermaye ihtiyacı var
27 Şubat 2013 - 16:48 www.finansgundem.com

Financial Times, Türkiye’nin yabancı sermayeye ihtiyacı olduğunu iddia etti

Financial Times Türkiye'nin altyapı ve ulaşım projelerine ihtiyacını tek başına karşılayamayacağını yazdı.
Financial Times’ta Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Türkiye ziyareti ve iptal edilen 5,7 milyar dolarlık köprü-otoyol ihalesini ve Türkiye’nin yabancı sermayeye olan ihtiyacını konu edinen bir yazı kaleme alındı.
Türkiye’de önümüzdeki yıllarda altyapı çalışmaları için 20-30 milyar euroya, ulaşım projeleri için 50 milyar euroya ihtiyaç duyulduğu ifade edilirken, hükümetin önümüzdeki 20 yılda sadece elektrik sektörü için 193 milyar euroya ihtiyaç duyduğunu açıkladığının altı çizildi.
Türkiye’nin bu ihtiyaçlarını tek başına karşılayamayacağını belirten gazete, ekonomiyi modernleştirmek için yabancı fonlara ihtiyaç duyulduğuna işaret etti.
Yazıda TUSKON Başkanı Rızanur Meral'in görüşlerine de yer verildi. Meral, “Türkiye’nin asıl problemi sermaye eksiği” dedi.
Avrupa ve ABD’deki gevşek para politikaları nedeniyle gelişmekte olan ülkelere fon akışı hız kazandı. Türkiye’de bu akıştan faydalanan ülkeler arasında.
UZUN VADELİ FONLARI GARANTİLEMEK ZOR
Ancak FT uzun vadeli fon akışlarını garantilemenin zor olduğunu belirtti.
Yazıda finansman sorunları nedeniyle elektrik ve gaz dağıtım imtiyazları için yapılan ihaleler birden çok kez yapıldığı ifade edildi.
Haber en yüksek teklifi 5,7 milyar dolarla Koç Holding, Malezyalı UEM ve Gözde Yatırım’dan ortak girişim sermayesinin verdiği ancak sonrasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından iptal edilen köprü-otoyol ihalesine de değinildi.
Bankacıların görüşünü alan gazete Akbank Kurumsal Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Alper Yüksel "Bu kadar büyük projeler çok kısa sürelerde çıkacaksa finansmanları da her geçen gün daha zorlaşacaktır” sözlerine yer verdi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)