BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa'Türkiye'nin not artırımı sürpriz değil'----

'Türkiye'nin not artırımı sürpriz değil'

'Türkiye'nin not artırımı sürpriz değil'
24 Ocak 2013 - 12:27 www.finansgundem.com

IIF Başkanı Dallara, Türkiye'nin kredi notunun artırılmasının kendisi için sürpriz olmayacağını kaydetti

Institute of International Finance (IIF) Başkanı Charles Dallara, küresel ekonominin kademeli olarak toparlanmaya başladığını söyledi ve gelişen ülkelere fon akımından em önemli payı Asya ülkelerinin alacağını söyledi. Dallara, "Türkiye, gelişen ülkelere fon akımından ciddi pay alacak" dedi.
Merkez bankalarının genişlemeci para politikalarının yan etkilerini gözetmesi gerektiği uyarısında bulunan Dallara, Türkiye'nin fon akımlarına göre diğer ülkelere oranla daha dayanıklı olduğunu söyledi. Dallara, "Fon akımlarının gelişmiş ülkelere dönmesi riskleri artırabilir" yorumunda bulundu. Türkiye ekonomisi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Charles Dallara, "Türkiye, kurumsal hisse senedi yatırımcıları için son derece cazip," dedi ve Türkiye'nin kredi notunun artırılmasının kendisi için sürpriz olmayacağını sözlerine ekledi.
Türkiye'nin kredi notunun olası artırımının hisse senetlerine yönelime yol açacağını kaydeden Dallara, tasarrufu teşvik çerçevesinde BES'e verilen desteğin çok önemli olduğunu sözlerine ekledi. Dallara, "Cari açık kontrol altında tutulursa, Türkiye'nin önü çok açık" dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)