BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTürkiye'nin kredi notu için şok açıklama----

Türkiye'nin kredi notu için şok açıklama

Türkiye'nin kredi notu için şok açıklama
21 Şubat 2014 - 07:55 www.finansgundem.com

R&I, Türkiye'nin BB+ olan yabancı para cinsinden kredi notunu teyit etti

Japon kredi derecelendirme kuruluşu R&I, Türkiye'nin BB+ olan yabancı para cinsinden kredi notunu teyit ederken, görünümü ise 'pozitif'ten' 'durağan'a indirdi.

R&I, görünümü 'durağan'a çekmesine neden olarak Fed'in parasal genişleme programını azaltmaya başlamasının tetiklediği gelişmekte olan piyasalarda sermaye çıkışı sonrasınra, Türkiye ekonomisine sermaye girişinin yavaşlayacağı ve bunu ekonomide yavaşlamaya yol açacağı beklentilerini gösterdi.

Bununla birlikte Türkiye'de kamunun mali pozisyounun ve ülkenin finansal sisteminin sağlam olmaya devam ettiğini belirten R&I, hükümet ve TCMB'nin ekonomik istikrarı sürdürebileceklerine inandığını vurguladı. Ancak Türkiye'nin tekrar istikrarı ve yüksek bir ekonomik büyüme yoluna girmesinin önceden öngörülenden daha uzun zaman alacağına işaret eden R&I, bu görüşler çerçevesinde Türkiye'nin kredi notunun BBB kategorisine yükseltilmesi olasılığının bir miktar azaldığı sonucuna vardıklarını ve görünümü 'pozitif'ten 'durağan'a indirdiklerini belirtti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)