BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTürkiye'nin en büyüğü yine Tüpraş----

Türkiye'nin en büyüğü yine Tüpraş

Türkiye'nin en büyüğü yine Tüpraş
24 Ekim 2013 - 07:42 www.finansgundem.com

Capital 500 dergisi Türkiye'nin en büyük şirketinin TÜPRAŞ olduğunu açıkladı

Capital 500 dergisi Türkiye'nin en büyük şirketlerini sıraladı. 
Sıralamada ilk sırada geçen yıl da olduğu gibi  Türkiye Petrol Rafinerileri (TÜPRAŞ)  TUPRS yer aldı.  Capital 500'e göre Türkiye'nin en büyük şirketi olan Türkiye Petrol Rafinerileri'nin (TÜPRAŞ) ödülünü şirketin Genel Müdürü Yavuz Erkut alırken, bu kategoride ikinci olan OMV Petrol Ofisi'nin PTOFS ödülü şirketin Strateji ve Kurumsal İletişim Direktörü Coşkun Duru'ya, üçüncü olan Türk Hava Yolları'nın THYAO ödülü ise THY Genel Müdürü Temel Kotil'e verildi.
ONUR ÖDÜLÜ KAMİL YAZICI'YA
Capital 500 araştırması kapsamında onur ödülü ise bu yıl Anadolu Grubu Onursal Başkanı Kamil Yazıcı'ya takdim edildi.
İSTİHDAMINI EN ÇOK ARTIRAN
Araştırmada istihdamını en çok artıran şirketler sırasıyla İstanbul Altın Rafinerisi, İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve CVS Makine oldu. En çok istihdam sağlayan şirket Türk Telekom olurken, bu şirketi Arçelik ARCLK ve TAV TAVHL Havalimanları izledi. İhracatını en çok artıran şirketler kategorisinde Koluman Motorlu Araçlar ilk sırada yer alırken, Telpa ikinci, Kipaş Mensucat ise üçüncü oldu. En çok ihracat yapan şirketlerin ilk üç sıralaması TÜPRAŞ, Arçelik ve Ford Otosan olarak gerçekleşti.
KÂRINI EN ÇOK ARTIRAN
Namet Gıda kârını en çok artıran şirket olurken, bunu Borusan Lojistik ile Borusan Otomotiv takip etti. En çok kâr eden şirketler ise sırasıyla Türk Telekom TTKOM, Turkcell TCELL ve Enka ENKAI İnşaat oldu.
CİROSUNU EN ÇOK ARTIRAN
Cirosunu en çok artıran şirketler kategorisinde Sanko Enerji ilk sırada yer alırken,bu şirketi Onsa Mücevherat ve Dumankaya İnşaat izledi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)