BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye'den ABD'ye ortak komisyon kurma teklifi----

Türkiye'den ABD'ye ortak komisyon kurma teklifi

Türkiye'den ABD'ye ortak komisyon kurma teklifi
19 Nisan 2019 - 12:25 www.finansgundem.com

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, S-400 savunma sistemlerinin F-35'lerin sistemine girebileceği iddiaları sonrası ABD'ye ortak bir komisyon kurmayı teklif ettiklerini açıkladı.

Türkiye-Polonya-Romanya Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantısı Dışişleri Bakanlığı’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Romanya Dışişleri Bakanı Teodor Melescanu (solda) ve Polonya Dışişleri Bakanı Jacek Czaputowicz katıldı.

Mevkidaşlarıyla ortak basın toplantısında konuşan Çavuşoğlu, "NATO'nun (S-400 konusunda) endişelerini dikkate almamız lazım. Türkiye'nin dikkate almadığını söylemek doğru değil. Her zaman hassasız" ifadesini kullandı. 

Çavuşoğlu, "S-400 ile ilgili bazı iddialar ortaya atılıyor. F-35'lerin sistemine girerek F-35'in sistemini alabileceği söyleniyor. Biz bu iddiaları gerçekçi bulmuyoruz. En son Washington ziyaretimizde de Amerikalı muhataplarımıza bir teklifte bulunduk: Gelin ortak komisyon kurulsun, NATO da işin içinde olsun ve uzmanlardan oluşsun" dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)