BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye'den ABD'ye DEAŞ tepkisi----

Türkiye'den ABD'ye DEAŞ tepkisi

Türkiye'den ABD'ye DEAŞ tepkisi
14 Kasım 2017 - 23:51 www.finansgundem.com

Dışişleri Bakanlığından, DEAŞ'lıların tahliyesine ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, "Vahim ve ibret verici' ifadesi kullanıldı.

Dışişleri Bakanlığı tarafından, Suriye'de DEAŞ'lıların tahliyesiyle ilgili değerlendirme yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

Terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD/YPG’nin güdümündeki sözde “Suriye Demokratik Güçleri”nin, Rakka’nın DEAŞ terör örgütünden temizlenmesine yönelik harekat sürerken DEAŞ’la anlaşarak, çok sayıda DEAŞ teröristini Rakka’dan tahliye etmesi, son derece vahim ve ibret verici bir gelişmedir.

Her vesileyle vurguladığımız gibi, PYD/YPG’nin Suriye’deki amacı DEAŞ’e karşı mücadele etmek değil, sahada gayrimeşru oldubittiler yaratmak, toprak işgal etmek ve buralarda demografik yapıyı değiştirmektir.

Sözkonusu anlaşma, bir terör örgütüyle mücadelenin başka bir terör örgütüyle yürütülmesi halinde bu terör örgütlerinin eninde sonunda birbiriyle işbirliğine gideceği gerçeğinin yeni bir örneği olmuştur.

DEAŞ’la Mücadele Uluslararası Koalisyonu ve ABD Savunma Bakanlığı Sözcüleri tarafından konu hakkında yapılan açıklamalarda, sözkonusu anlaşmanın varlığının inkar edilmemesinden, tersine bu anlaşmaya “saygı duyulduğunun” görülmesinden de esef duyulmuştur.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum15 Kasım 2017 15:08

    Deaş lı teröristleri abd yönetiyor pyd yide abd yönetiyor pkk yı da el-kaide ı de ve dünyadaki geriye kalan tüm terör örgütleri de bir şekilde yönetiyor çünkü abd terörle besleniyor bu terör örgütleri sayesinde kendine yer açıyor ekonomisinin temelleri buna bağlı bu sebeple türkiye abd ile her türlü ilişkisini sonlandırması gerekir terörden kurtulmak istiyorsak abd den kendimizi izole etmeliyiz ve arfine müdahale etmemiz gerekiyorsada etmeliyiz abd de müdahele edecekse etsin bakalım bunuda dünyaya nasıl anlatacaksa anlatsın