BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTürkiye'de toparlanma güçleniyor----

Türkiye'de toparlanma güçleniyor

Türkiye'de toparlanma güçleniyor
17 Haziran 2013 - 12:27 www.finansgundem.com

ECB, Türkiye’deki toparlanmanın gelecek aylarda bir güçlenmeyi ortaya koyduğunu belirtti

Avrupa Merkez Bankası (ECB), öncü göstergelerin gelecek aylarda Türkiye’deki ekonomik toparlanmada bir güçlenme ortaya koyduğunu bildirdi.
Avrupa Merkez Bankası’nın Haziran Aylık Bülteni’nde seçilmiş ekonomilerdeki gelişmelere değinildi. AMB, Türkiye ve Rusya’da ekonomik gelişmelerin yılın ilk aylarında farklılık gösterdiğini, Türkiye’de toparlanma işaretleri ele geçerken Rusya’da ekonomik etkinliğin yavaşlamaya devam ettiğini kaydetti. Avrupa Merkez Bankası yeni tahminlere göre Rusya’da reel GSYİH’nın 2013’ün ilk çeyreğinde yıldan yıla yüzde 1.6 büyüdüğünü, bunun 2012 son çeyreğinde yüzde 2.1’lik bir büyümeyi izlediğini bildirdi. AMB, “Geleceğe bakıldığında öncü göstergeler, Rusya’daki ekonomik etkinlik yakın vadede, iç talep zayıflar ve dış talep ek destek sunmazken hareketsiz kalabilecek olsa da Türkiye’deki toparlanmada gelecek aylarda bir güçlenmeyi ortaya koyuyor” dedi.
Avrupa Merkez Bankası fiyat gelişmelerinin ise genellikle yılın ilk aylarında enflasyonun yüksek olduğu Rusya’da ve ana enflasyonun oldukça oynak bulunduğu Türkiye’de gıda fiyatlarındaki değişikliklerce belirleneceğini, Türkiye’deki enflasyonda baz etkisinin de rol oynadığını bildirdi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)