BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem“Türkiye Yüzyılı Yatırım Resepsiyonu” Viyana’da gerçekleşti----

“Türkiye Yüzyılı Yatırım Resepsiyonu” Viyana’da gerçekleşti

“Türkiye Yüzyılı Yatırım Resepsiyonu” Viyana’da gerçekleşti
22 Haziran 2023 - 13:19 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi liderliğinde, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıl dönümü vurgusuyla Viyana'da gerçekleşen “Türkiye Yüzyılı Yatırım Resepsiyonu”nda, Türkiye ve Avusturya arasındaki ikili ekonomik ilişkiler ve yatırım süreçleri değerlendirildi.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi tarafından Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıl dönümü vurgusuyla Avrupa’nın çeşitli merkezlerinde düzenlenmeye devam eden “Türkiye Yüzyılı Yatırım Resepsiyonları”nın bir diğeri dün akşam Viyana’da gerçekleştirildi. Türkiye’nin büyüyen yatırım ortamının ve sunduğu ayrıcalıkların uluslararası iş dünyasına tanıtıldığı resepsiyonda, T.C. Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu açılış konuşmalarını gerçekleştirdi. 

Konuşmasında Türkiye-Avusturya ilişkilerine değinen T.C. Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, “Türkiye ile Avusturya arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerimiz dünyada gelişen dinamiklere her dönemde olumlu yanıtlar vermiştir. İki ülkenin birbirini tamamlar nitelikteki ekonomik yapısı yatırımcılar bakımından önemli fırsatlar sunmaktadır. İlişkilerimizde her alanda son derece olumlu bir havayı yakaladığımız bu dönemde, büyük potansiyel barındıran yatırım konusundaki münasebetlerimizi de daha ileri noktalara taşımayı hedefliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonu kapsamında ülkemiz yatırım fırsatları bakımından dünyada en üst ligde yer almaktadır. Avusturyalı paydaşlarımızla bu alanda karşılıklı yarar temelinde birlikte atabileceğimiz önemli adımlar olduğuna inanıyoruz. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ile birlikte Büyükelçiliğimizde düzenlenen bu etkinliğin, Avusturya’daki iş insanlarının ve yatırımcıların ülkemize olan ilgilerinin daha da ileriye taşınmasına katkı sağlamasını temenni ediyorum.” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu, gelişen Türkiye ve Avusturya ekonomik ilişkilerinin iki ülkenin yatırım ortamına büyük katkı sağladığını ifade ederek şunları kaydetti, “Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı vurgusuyla düzenlemeye devam ettiğimiz Türkiye Yüzyılı Yatırım resepsiyonlarının bir diğerini bugün Viyana’da, Büyükelçiliğimizin ev sahipliğinde gerçekleştiriyoruz. Türkiye geçtiğimiz son yirmi yılda birçok alanda başarılar elde ederken çok uluslu şirketlerin yatırımları için de bölgesel bir merkez haline geldi. 2003 yılından bu yana Avusturya'dan ülkemize 11 milyar ABD doları doğrudan yatırım geldi. Yaklaşık 4 milyar ABD doları ticaret hacmimizin olduğu Avusturya ile iş birliği alanlarımızı genişletmeyi ve 1.000’e yakın Avusturyalı şirketin faaliyet gösterdiği ülkemize daha fazla yatırımcı çekmeyi hedefliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde başladığımız Türkiye Yüzyılı’nda yüksek katma değerli, sürdürülebilirlik ve ihracat hedeflerimize katkı sağlayan yatırımları ülkemize kazandırmak için yüksek bir motivasyonla çalışmaya devam edeceğiz.”

AVL Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mr. Gustav Tuschen, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Türkiye’nin ilk uluslararası otomotiv mühendisliği şirketi olan AVL, 2008 yılından bu yana Türkiye’deki organizasyonu olan AVL Araştırma ve Mühendislik’e kesintisiz olarak yatırım yapmaktadır. Kuruluşundan beri sürekli ve düzenli bir büyüme yakalayan AVL Türkiye, bugün İstanbul’da iki Ar-Ge merkezinde yaklaşık 400 mühendisle global otomotiv sektöründeki köklü dönüşüme öncülük eden projeler geliştirmektedir. AVL, önümüzdeki yıllar için de Türkiye’de büyüme planlarına yönelik kararlılığını korumaktadır. Bu kapsamda, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nin AVL’nin Türkiye’ye girişinden beri verdiği değerli ve etkin destek çok önemlidir.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin yatırım ortamına vurgu yapan Austria Post Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Dr. George Pölzl, “Austrian Post olarak Türkiye'deki yatırımlarımızdan çok memnunuz. Türkiye Cumhuriyeti’ne ve özellikle Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığının bir parçası olan Yatırım Ofisi’ne, Türkiye’deki yatırım planlarımızı nihai hale getirme sürecimizin anahtarı olan yatırım süreçlerimiz ile ilgili sürekli destekleri ve tavsiyeleri için minnettarız. Türkiye'nin en büyük paket dağıtım ağını işletiyor olmanın yanı sıra ve başarılı iş birliğimize dayanarak, Doğu Avrupa'nın merkezinde bulunan ağlarımıza hizmet verecek olan dağıtım hizmetlerimiz için yakın zamanda kendi Ar-Ge merkezimizi kurarak Türkiye’deki varlığımızı geniş lettik. Ayrıca faaliyetlerimizi Azerbaycan gibi diğer Türk ülkelerine genişletmek için de Türkiye'deki varlığımızı güçlendiriyoruz. Nitekim gelecekteki genişleme planlarımız için merkez olarak Türkiye’nin sunduğu avantajlardan yararlanmaya devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, Türkiye halkı için aydınlık ve müreffeh olmasını dilediğimiz gelecek yüzyılın bir parçası olmanın heyecanını yaşıyoruz.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi'nden Londra'da iş zirvesi

 

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ile Finans Ofisi Doha'da şube açtı

 

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, Türk Startup Web Summit 2020’de

 

Yatırım Ofisi Başkanlığı'na Dağlıoğlu atandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)