BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye-Yunanistan istişari görüşmelerinin tarihi belli oldu----

Türkiye-Yunanistan istişari görüşmelerinin tarihi belli oldu

Türkiye-Yunanistan istişari görüşmelerinin tarihi belli oldu
01 Ekim 2021 - 12:26 www.finansgundem.com

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türkiye ile Yunanistan arasındaki istişari görüşmelerin 63. turunun 6 Ekim 2021 tarihinde Ankara'da yapılacağı ifade edildi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türkiye ile Yunanistan arasındaki İstişari Görüşmelerin 63. turunun 6 Ekim 2021 tarihinde Ankara'da yapılacağı ifade edildi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "İstişari görüşmelerin 63. turu 6 Ekim 2021 tarihinde Ankara’da yapılacaktır." ifadeleri kullanıldı.

Türkiye ile Yunanistan arasındaki istişari görüşmelerin 62'ncisi 16 Mart'ta Yunanistan'ın başkenti Atina'da gerçekleştirilmişti.

Görüşmelerin bir önceki turu 25 Ocak'ta İstanbul'da düzenlenmişti. Daha önce istikşafi nitelemesi kullanılan görüşmeler için istişari ifadesi kullanılmaya başlanmıştı.

Türkiye ile Yunanistan bu görüşmelerle, Ege ve Akdeniz'e yönelik sorunların çözülmesini hedefliyor.

İki ülke, Ege sorunlarına her iki tarafın da kabul edebileceği, "adil, kalıcı ve kapsamlı" çözüm için zemin hazırlamak amacıyla görüşmelere 12 Mart 2002'de Ankara'da başlamıştı.

Dışişleri bakanlarının müsteşarları arasında yürütülen görüşmeler, 2016'ya kadar sürmüştü. Siyasi konjonktür ve daha ziyade Yunan tarafının isteksiz tutumu nedeniyle görüşmelerde yeni bir tur düzenlenememişti.

Dışişleri Sözcüsü Bilgiç'ten, Yunan bakana yanıt: 'Boş bir hayal'

 

Yunanistan'dan göç övgüsü 'Türkiye'nin rolu önemli'

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)