BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye-Yunanistan gerilimi Fransa'ya yaradı----

Türkiye-Yunanistan gerilimi Fransa'ya yaradı

Türkiye-Yunanistan gerilimi Fransa'ya yaradı
17 Aralık 2020 - 20:41 www.finansgundem.com

Yunanistan'ın Doğu Akdeniz ve Ege'de gerilim yaşadığı Türkiye'ye karşı müttefiki olan Fransa ile silah anlaşmasının boyutu netleşti

2010'da girdiği mali krizden AB'nin hayatı felç eden kurtarma paketleri eşliğinde 2018'de çıkan Yunanistan'ın ardından Türkiye ile Ege-Doğu Akdeniz gerilimine girmesinden Fransa karlı çıkıyor. 

Atina'daki haftalık basın toplantısında Fransa'dan satın alınacak 18 Rafale savaş uçağına ilişkin açıklamalarda bulunan Yunanistan Hükümet Sözcüsü Stelyo Petsas, 6 yeni ve 12 ikinci el Rafale satın almak için 1.92 milyar euro, bu uçakların ekipmanları için ilaveten 400 milyon euro ödeyeceklerini açıkladı.

İlk teslimat temmuzda

Petsas, Fransa'dan ilk teslimatı temmuzda alacaklarını, 18 uçağın tamamının 2023 ortası itibarıyla gelmiş olacağını aktardı.

Silahlanmaya ayrılan pay 5 kat arttı

Kiryakos Miçotakis'in başbakanlığındaki sağcı hükümet, gelecek yıl savunmaya 5.49 milyar euro, silahlanma kalemlerine ise 2.5 milyar euro pay ayırdığını açıklamıştı.

2021'de bütçeden silahlanmaya ayırdığı payı 5 kat artıran Atina'nın askeri harcama planı son 11 yılın en yüksek düzeyine ulaştı.

Oysa Yunan ekonomisinin yüzde 10.5 daralmasını bekleniyor.

Yunanistan Türkiye korkusuyla imzayı atıyor!

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)