BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTürkiye yatırımlarına yeşil ışık----

Türkiye yatırımlarına yeşil ışık

Türkiye yatırımlarına yeşil ışık
30 Mayıs 2013 - 11:40 www.finansgundem.com

Ernst&Young'da Türkiye’ye yapılacak yatırımlara yeşil ışık yaktı

Ernst&Young, 2013 yılı Türkiye Yatırım Çekiciliği Raporu’nu yayınladı. Ernst&Young’ın raporuna göre Türkiye’nin önümüzdeki yıllarda yılda en az %5’lik bir büyüme yakalayacağını belirtiyor.
Yabancı sermayelere, Türkiye’nin yatırım yapmak için önümüzdeki yıllarda oldukça verimli olacağını belirten Ernst&Young, Türkiye’nin gerek coğrafi konumu gerekse son yıllarda yakaladığı büyüme oranlarıyla yatırım için elverişli bir ortama sahip olduğunu öne sürüyor.
Türkiye pazarına yatırım yapanların %79’unun pazarı övdüğünü belirten rapor, bu yatırımcıların %88’nin Türkiye’nin coğrafi konumunun olumlu etkisinden söz ettiğini de ortaya koyuyor. Türkiye’nin 2015 yılında yatırımcılar için şu an olduğundan daha elverişli bir pazar haline geleceğinin de üzerinde durulan raporda, bu pazarın küresel iş ağlarının arasında yer alacağından da bahsediliyor.
Rapora göre Türkiye’de en çok öne çıkacak olan sektörler üretim ve hizmet sektörü olarak öne çıkıyor. Yatırımların Türkiye’deki başkenti ise %54,7 ile İstanbul oluyor ve İstanbul’a doğrudan yapılan yatırımların %85’ini hizmet alanları oluşturuyor.
Araştırmada öne çıkan bilgilerden biri de gelecek yatırımlar söz konusu olduğunda Türkiye’nin en büyük rakiplerinin Çin, Rusya, Brezilya ve Hindistan olması. Tabii ki Türkiye’nin alacağı yatırımlarda bir adım daha öne çıkmasını sağlayacak durum ise 2013 yılında Türkiye ekonomisinin %3,5 büyüyerek düzenli bir artış gösterecek olması olarak değerlendiriliyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)