BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye yanıyor!----

Türkiye yanıyor!

Türkiye yanıyor!
26 Temmuz 2013 - 17:20 www.finansgundem.com

Ankara'da ODTÜ, Gelibolu'da Şehitlik, İzmir'de Gaziemir, Antalya'da Manavgat'ta alevler içinde. Ciğerlerimiz yanıyor...

Yurdun dört bir yanından yangın haberleri geliyor. Ankara'nın göbeğinde bile yangın var. Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nin (ODTÜ) arazisinde yangın çıktı. Otların tutuşmasıyla başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede çam ağaçlarına sirayet etti. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin yangını söndürme çalışması sürüyor.  
ŞEHİTLİĞE 500 METRE KALA...
Çanakkale’de şehitlik ve savaş alanlarının bulunduğu Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’ndaki Eceabat ilçesine bağlı Kilitbahir Köyü girişinde, saat 16.00 sıralarında orman yangını çıktı. Alevlerin kontrol altına alınması için çalışmalar sürüyor.
Eceabat İlçesi’ne bağlı Kilitbahir Köyü girişindeki 32’nci Hava Savunma Bataryası Komutanlığı yakınında, Ağaderesi Şehitliği’ne 500 metre mesafede bilinmeyen nedenle orman yangını çıktı. Yangına ilk müdahaleyi askerler yaptı. Hızla yayılan alevlerin bulunduğu bölgeye Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Park Müdürlüğü’ne bağlı arazöz ve işçiler de sevk edildi. Ayrıca Çanakkale Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı yangın söndürme helikopteri de söndürme çalışmalarına havadan destek veriyor. Bölgeye takviye olarak arazözler gönderildi. 
GAZİEMİR'DEKİ ORMAN YANGININA MÜDAHALE EDİLİYOR 
İzmir Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinin verdiği bilgiye göre Sarnıç Mahallesi'ndeki iki ayrı noktada yangın çıktı. Biri otluk, diğeri ise ormanlık alandaki yangına ekipler, 1 amfibi uçak, 4 helikopter, 20 arazöz ve 4 dozerle müdahele ediliyor.
Ormanlık alandaki yangının rüzgarın da etkisiyle büyüdüğü ve yaklaşık 4-5 hektarda etkili olduğu belirtildi. Yetkililer, yoğun dumandan dolayı Adnan Menderes Havalimanı'ndaki uçuş trafiğinin etkilenmediğini kaydetti.
TÜRKBELEN İÇİN BÜYÜK TEHDİT SAVUŞTURULDU
Manavgat'ta henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Manavgat ilçesi Türkbeleni mevkiinde çıkan orman yangını, havadan ve karadan yapılan yoğun çalışmalar sonucunda fazla büyümeden kontrol altına alınarak söndürüldü.
İlçe merkezindeki ormanlık alanda çıkan yangına, 1 yangın söndürme uçağı, 3 helikopter, 20 arazöz ve 100 orman işçisiyle müdahale edildi. Söndürme çalışmalarına vatandaşlar da kovalarla su taşıyarak destek verdi. Rüzgarın etkisiyle yayılan yangının bölgedeki konutları tehdit etmesi üzerine pek çok kişi hortumlarla alevlere su sıktı.
Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu ve İlçe Belediye Başkanı CHP’li Şükrü Sözen’in de izlediği söndürme çalışmaları, yaklaşık 1 saat sürdü. Havadan ve karadan süren yoğun çalışmalar sonunda kontrol altına alınarak söndürülen yangında, ilk belirlemelere göre yaklaşık 6 hektar kızılçam ormanı zarar gördü.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • muhammed26 Temmuz 2013 17:40

    zaten arap özentisi olmak çok moda.var olan ağaçları da yakıp heryer çöl olsun..sonra yeşillik özlememizi heryeri yeşile boyayarak gideririz..