BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye sınırında çatışma 2 can aldı----

Türkiye sınırında çatışma 2 can aldı

Türkiye sınırında çatışma 2 can aldı
17 Temmuz 2013 - 17:44 www.finansgundem.com

Suriye-Türkiye sınırı yakınındaki çatışmalarda atılan kurşunlar Ceylanpınar'da iki kişinin ölümüne yol açtı...

 Suriye'nin Türkiye sınırı yakınındaki Ras el Ain kentindeki çatışmalar sırasında atılan kurşunlar Ceylanpınar'da 15 yaşındaki bir genç dahil iki kişinin ölümüne yol açtı. TSK iseangajman kuralları gereği Suriye toprağından açılan ateşe karşılık verildiğini bildirdi. Sağlık kaynaklarının verdiği bilgiye göre, isabet eden kurşun nedeniyle dünyaralanan ve bugün ameliyata alınan 15 yaşındaki genç bugün hayatını kaybetti.
Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'a muhalif Suriye İnsan Hakları Gözlemörgütünden alınan bilgiye göre, Ceylanpınar'dan sadece birkaç yüz metreuzaklıkta olan Ras el Ain kentinde kontrolün el Kaide bağlantılı Nusra Cephesi ile çatışan silahlı Kürt gruplara geçti. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre Ras el Ain'da çatışmalar devamediyor.
TSK KARŞILIK VERDİ
Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Türkiye-Suriye hududunda,Şanlıurfa/Ceylanpınar karşısındaki Ras el Ain'da dün başlayan çatışmaların devam ettiğini, angajman kuralları gereği Suriye toprağından açılan ateşe karşılıkverildiğini bildirdi. TSK'nın internet sitesinde yer alan açıklamada, "Gece boyunca devam edençatışmalar esnasında Ceylanpınar ilçe merkezindeki evlere 4 adet, Ceylanpınar ilçe Emniyet Müdürlüğü binasına da 5-10 adet hafif silah mermisi isabetetmiştir. Angajman kuralları gereği; Suriye topraklarından ateş açılan mevziiyeCenkeser Hudut Karakolu'ndan ateşle karşılık verilmiştir" denildi.
BDP'DEN OLAYLARA İÇİN AÇIKLAMA
Çatışmalarla ilgili BDP'den yapılan açıklamada da son günlerde"Rojova-Suriye Kürdistanı'ndaki" Kürt Savunma Birlikleri ve sivillere dönüksaldırıların partilerini derinden kaygılandırdığı belirtilerek, şunlarkaydedildi:"El-Nusra Cephesi'ne bağlı çetelerden oluşan saldırganların Türkiye hükümeti tarafından da destekleniyor oluşu, endişelerimizi daha da arttırmaktadır.
El-Nusra gibi suç örgütleriyle gerçekleştirilen her operasyonun sadece Rojava'daki Kürtlerin değil, Türkiye, Irak ve İran'daki Kürtlerin de tepkisiniçekmekte olduğunu belirten BDP, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"AKP hükümetini, bölgede istikrarsızlık yaratacak tutumundan derhalvazgeçirmeye çağırıyoruz. AKP hükümetinin, devam eden demokratik çözüm süreciyle tamamen ters düşen bu politikaları, hem güvensizliğin artmasına hem deprovokasyonlara zemin hazırladığını belirtmek isteriz."
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)