BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye Kıbrıs'a asker ve silah yığacak----

Türkiye Kıbrıs'a asker ve silah yığacak

Türkiye Kıbrıs'a asker ve silah yığacak
29 Eylül 2022 - 17:55 www.finansgundem.com

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Kıbrıs Türkü'nü korumak için oraya daha fazla güç göndereceğiz ve silah olarak da ne ihtiyacı varsa onları da karşılayacağız'' dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Denizli'de Pamukkale Üniversitesi ÜNİAK Gençlik Buluşması'na katıldı.

Bakan Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin karşısına dünya dahi dikilse Kıbrıs'ta, Ege'de, Doğu Akdeniz'de haklarını, hukuklarını korumaya devam edeceklerini ve bu konuda kararlı olduklarını söyledi.

ABD'nin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne (GKRY) yönelik silah ambargosunu 2023 yılı için kaldırmasına ilişkin değerlendirmede bulunan Çavuşoğlu, ortaya konulan "kara para aklama konusunda iş birliği yaptı, ödüllendirmek için yapıldı" söylemi karşısında görüşmelerinde ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'a, "Silahınız dışında başka verecek bir şeyiniz yok mu?" sorusunu yönelttiğini aktardı.

Çavuşoğlu, Blinken'a, "Para verin. Severler. İhtiyaçları da vardır. Niye silah veriyorsunuz Bu silahı kime karşılık veriyorsunuz?" sorularını yönelttiğini söyledi.

ABD tarafının aldığı karara karşılık Çavuşoğlu, "Kıbrıs Türkü'nü korumak için oraya daha fazla güç göndereceğiz ve silah olarak da ne ihtiyacı varsa onları da karşılayacağız" dedi.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin haklarını, çıkarlarını korumak için de diplomasinin tüm imkanlarını kullandıklarını vurgulayarak, sahada ve masada güçlü olduklarının altını çizdi.

Bakan Çavuşoğlu'ndan Putin-Zelenskiy açıklaması

 

Bakan Çavuşoğlu: Hedefimiz Putin ile Zelenskiy'i bir araya getirmek!

 

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’ndan F-16 açıklaması

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Master29 Eylül 2022 20:02

    Ekonomi Ekonomi Ekonomi asker yıgmak için güçlü ekonomin güçlü paran güven üretim dışa bağımlılıktan kurtulmuş olmak gerek ilk öncelik sayın bakanım yüzde ikiyüzü aşan enflansyonla zor