BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTürkiye-Irak ticaret hacmini büyütecek yeni plan----

Türkiye-Irak ticaret hacmini büyütecek yeni plan

Türkiye-Irak ticaret hacmini büyütecek yeni plan
20 Ekim 2022 - 06:02 www.finansgundem.com

Bu yıl 6.'sı gerçekleşecek olan Türkiye Irak Yatırım ve İş Zirvesi, TISİAD tarafından 20-22 Ekim tarihleri arasında Mersin’de düzenlenecek.

20-22 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan zirvede; Türkiye ile Irak arasındaki ticaret hacmini artıracak yeni stratejiler ele alınacak. Sadece Irak’a yönelik sanayi üretimi gerçekleştirecek yeni bir Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulması planı masada yer alacak.

Türkiye Irak Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği'nin (TISİAD) 10’uncu kuruluş yıl dönümünde gerçekleşecek olan zirve öncesi Mehmet Nabi Batuk'un Dünya'daki haberine göre, TISİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Salih Çelik, düzenlediği basın toplantısında Türkiye’nin Avrupa Birliği’nden sonra en çok ihracat yaptığı IKYB ve Irak’ta ticari ilişkilerin geliştirilmesi adına yapılan her türlü işbirliğini ve çalışmayı değerlendirdiklerini söyledi.

Mersin’in stratejik konumuyla Türkiye’nin Orta Doğu’ya açılan kapısı olduğunu vurgulayan Çelik, “Mersin, Irak ve IKYB’ye açılan önemli bir ticaret kavşağıdır. 20-22 Ekim tarihleri arasında Mersin’de düzenleyeceğimiz iş zirvesinde hem Irak temsilcilerimiz hem de Irak’ın her bölgesinden iş insanları kentimizde olacak. Bölgesel sorunları ve yeni iş imkânlarını tartışacağımız zirvede yatırım ve ticaret adına yeni yollar ve işbirlikleri sağlayacağımıza inanıyoruz” dedi.

Zirvede Türkiye ile Irak arasındaki ticaret hacmini artıracak yeni bir OSB projesinin de yer alacağını kaydeden Çelik, “Önemsediğimiz en önemli proje Irak ve IKYB’ye doğrudan sanayi üretimi yapacak yeni bir organize sanayi bölgesinin kurulmasıdır. Iraklı ve IKYB’li iş insanları ile buraya yatırımcı olarak çekmek adına önemli mesafeler kaydettik. Zirvedeki en önemli gündem maddelerimizden birisi bu OSB projesi olacak. Zirve kapsamında yatırımcıları Mersin’e çekeceğiz. Mersin’de kurmayı hedefl ediğimiz OSB içinde proje ve fizibilite hazırlıklarımız devam ediyor” diye konuştu.

Irak’ın her bölgesinde etkinlik göstermeye ve ilişki geliştirmeye özen gösterdiklerini kaydeden TISİAD Yönetim Kurulu Başkanı Çelik, şunları söyledi: “İki ülke arasındaki kültürel ve tarihsel bağların geçmişte kalmaması adına önemli adımlar atıyoruz. Bu amaç doğrultusunda derneğimizin öngörüsüne ve misyonuna uygun bir şekilde Irak’ın kuzeyinde ve güneyinde temsilcilikler atadık. Erbil, Süleymaniye, Necef, Bağdat, Duhok, Basra başta olmak üzere Irak’ın seçkin iş insanlarından temsilcililerimiz bugün üyelerimizle irtibatta ve her türlü desteği sunuyor.”

Irak'ta tarıma elverişli araziler azalıyor

 

Türkiye’den Irak’a ihracat yüzde 30 arttı

 

Irak'ın yabancı para rezervi 70 milyar dolar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)