BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTürkiye için tavsiyesini düşürdü----

Türkiye için tavsiyesini düşürdü

Türkiye için tavsiyesini düşürdü
18 Kasım 2013 - 09:16 www.finansgundem.com

JP Morgan Cazenove, Türkiye için tavsiyesini 'ağırlığını artır'dan 'nötr'e indirdi

JP Morgan tarafından yayınlanan "2014 yılına girerken CEEMEA" isimli raporda Türkiye için yatırım tavsiyesi "piyasa üstü ağırlıkta" seviyesinden "nötr" seviyesine düşürülürken, Rusya için yatırım tavsiyesi nötr'den "piyasa üstü ağırlıkta" seviyesime yükseltildi.
 
Rusya piyasalarında Gazprom ve Sberbank hisselerinin yükselişe öncülük etmesini beklediğini belirten JP Morgan, Türkiye'de ise fiyatların tarihi ortalamalarına göre yeterince değer kazanmış
durumda olduyğunu belrtrti. Türkiye'de pozitif büyüme öyküsünün Fed'in sıkılaştırma önlemlerine dair endişelerin ve TCMB'nin daha sıkı politikalara geçişi ihtimalinin gölgesinde kaldığını belirtti.
 
2014 yılında kürssel büyümenin yüzde 3 civarında olmasını beklediğini dile getiren JP morgan, CEEMEA piyasası hisse senetlerinin tarihi ortalamalara göre bir parça ucuz kaldığını öne sürdü. İstikrarlı büyüme ve faiz oranlarının artmaması ile oluşan kombinasyonun hisse senetlerinde yatırımcıların bir parça daha fazla kazanabileceği anlamına geleceği ifade edildi. Ancak bu mutluluk verici öngörüye ilişkin bazı mutsuz unsurlarında olduğu ve bunun Fed'in varlık alımlarını sınırlamaya başlaması ve diğer aşağı yönlü risklerden kaynaklandığı vurgulandı.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)