BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye için kritik gün----

Türkiye için kritik gün

Türkiye için kritik gün
16 Ekim 2014 - 10:01 www.finansgundem.com

Türkiye’nin aday olduğu 2015-2016 dönemi BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliği seçimleri bugün ABD'de yapılacak

Türkiye’nin aday olduğu 2015-2016 dönemi Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi geçici üyeliği seçimleri bugün New York’ta yapılacak.

Habertürk'ün haberine göre, 2009-2010’da geçici üye olan Türkiye, yeniden seçilirse 5 yıl içinde ikinci kez geçici üyeliğe seçilen ilk ülke olacak. Türkiye’nin Batı Avrupa ve Diğerleri Grubu’ndaki rakipleri İspanya ve Yeni Zelanda.

129 OY GEREKİYOR

BM Genel Kurulu’ndaki oylamayı kazanmak için en az 129 ülkenin oyunu almak gerekiyor. BM Güvenlik Konseyi’nin uluslararası krizlere etkisiz kaldığını ve yeni bir yapıya kavuşması gerektiğini savunan Türkiye, adaylık kampanyasında, “Afro-Avrasya’nın merkezinde bulunan Türkiye, konumu ile kendisini BM’nin hedeflerini gerçekleştirecek en iyi aday olarak hissediyor. Siyasi değişim ve türbülansların yaşandığı dönemde, Türkiye küresel barışa ve istikrara ciddi katkıda bulunabilir” mesajı verdi. Kullanılan slogan ise, “Dünya lideri, güçlü ortak” olarak belirlendi.

ÇAVUŞOĞLU LOBİ YAPTI

10 gündür ABD’de olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, lobi çalışması yaptı. Çavuşoğlu; Güney Avrupa, Karayip, Afrika, Latin Amerika başta olmak üzere çok sayıda ülkenin temsilcisiyle görüşüp Türkiye’yi desteklemelerini istedi. Türkiye’nin BM Temsilcisi Büyükelçi Halit Çevik de, “Çok sıkı bir yarış olacak. Ama sonucunda kazanacağız” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)