BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTürkiye için en kötü geride mi kaldı?----

Türkiye için en kötü geride mi kaldı?

Türkiye için en kötü geride mi kaldı?
23 Ekim 2015 - 07:29 www.finansgundem.com

Türk tahvilleri bu ay gelişen piyasalar arasında en iyi performansı gösterirken, CDS'lerinde de güçlü düşüşler gerçekleşti

Eğer tahviller yol gösterici olarak düşünülürse, Türkiye piyasasındaki kargaşada en kötü dönem geride kaldı denilebilir.

Türkiye'nin iki yıl vadeli tahvilleri, ayın başından bu yana, gelişen piyasalar arasında en iyi performansı gösteren tahvil olurken, ülke tahvillerinin temerrüte karşı sigorta naliyetleri (CDS'ler) , Rusya'dan sonra en hızlı düşüşü gösterdi. Bu ralli, Fed'in sıfır seviyesi akınındaki faizi 2015 yılında değiştirmeyeceği beklentilerinin artması ile birlikte, riskli varlıklara yönelik talebin artması ile çakıştı.

Bu yükselişler, 1 Kasım seçimlerinde, kamuoyu yoklamalarının tahmin ettiği üzere, tek bir parti çoğunluğu sağlayamazsa, partilerin bir araya gelerek koalisyon hükümeti kurabileceğine ilişkin artan iyimserliği işaret ediyor olabilir. Haziran ayında yapılan ve sonuçsuz kalan seçimlerden bu yana, Türk Lirası dolar karşısında rekor seviyeye düştü, tahvil faizleri altı yılın en yüksek seviyesine çıktı ve beş yıllık CDS'ler yüzde 50 sıçradı.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre, İstanbul'da Teb Portföy Yönetimi CEO'su Selim Yazıcı, Bloomberg News'a yaptığı değerlendirmede, "En kötü beklentilerin realize edildiği yolunda açık bir görüş var," dedi ve "Rasyonel beklenti, sonuç ne olursa olsun, hükümetin, öyle ya da böyle kurulacağı şeklinde" yorumunda bulundu.

Seçimler terör saldırılarının arttığı bir döneme denk gelirken ve Suriye Irak'taki çatışmalar mülteci sorununu daha da artırırken, traderlar, 800 milyar dolar büyüklüğündeki ekonominin aylar süren siyasi belirsizlikten fazla zarar görmediğine ilişkin güvenlerini tazelediler.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)