BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTürkiye Finans'tan dev sendikasyon kredisi----

Türkiye Finans'tan dev sendikasyon kredisi

Türkiye Finans'tan dev sendikasyon kredisi
21 Haziran 2013 - 12:48 www.finansgundem.com

Türkiye Finans 500 milyon dolar ile katılım bankacılığının en yüksek tutarlı murabaha sendikasyon kredisine imza attı

Türkiye Finans, 426 milyon dolar ve 57 milyon euro olmak üzere toplamda 500 milyon dolar ile katılım bankacılığı sektörünün en yüksek tutarlı Uluslararası Murabaha Sendikasyonunu temin etti.
Bir ve iki yıllık dilimlerin kullanıldığı sendikasyona 14 ülkeden 28 banka katıldı. İşlemin konsorsiyum eş liderliğini ABC Islamic Bank (E.C.), Al Hilal Bank PJSC, Emirates NBD Capital Limited, Noor Islamic Bank PJSC, Standard Chartered Bank ve The Saudi British Bank üstlendi. 14 ülkeden 28 bankanın katıldığı Murabaha Sendikasyonu başlangıç tutarı olan 250 milyon doların iki katı talep görerek 500 milyon dolar seviyesinde kapandı. Murabaha Sendikasyonu, faizsiz bankacılık prensiplerine uygun olarak çift para birimi ve vade yapısıyla düzenlendi. 1 yıllık vade dilimi için 140 milyon dolar; 2 yıllık vade dilimi için 360 milyon dolar temin edildi. İlgili vade dilimleri için sırasıyla Libor+100 ve Libor+135 baz puan getiri oranı belirlenen kredi sözleşmesi19 Haziran 2013 tarihinde imzalandı.
Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, “Son iki yıldır katılım bankacılığı sektöründe en yüksek tutarlı murabaha sendikasyonlarına imza atıyoruz. Bu yıl yaklaşık bir ay gibi kısa bir zamanda murabaha sendikasyonu için talep toplamayı başardık ve piyasaya çıktığımız rakamın iki katı murabaha sendikasyonu sağladık. 360 milyon dolarlık kısmı iki yıl vadeli olan sendikasyon kredisi, uzun bir aradan sonra bu vadede gerçekleştirilen ilk işlem olma özelliği taşıyor. Bu durum uluslararası finans piyasalarının ülke ekonomimize ve Türkiye Finans’a duydukları güvenin bir göstergesi” dedi.
 28 bankanın Türk ekonomisi ve Türkiye Finans’a güvenerek murabaha sendikasyonu ile Türkiye’ye yatırım yaptığına dikkat çeken Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, “Türkiye Finans olarak son iki yıldır katılım bankacılığı sektöründe en yüksek tutarlı murabaha sendikasyonlarına imza attık. Bu yıl da sendikasyon için bankalara Mayıs ayı içinde yetki verdik ve yaklaşık bir ay gibi kısa bir zamanda bu talebi toplamayı başardık. Geçen yılki sendikasyon kredimizde 29 bankanın katılımı sağlanmıştı, 28 bankadan alınan bu yılki sendikasyon kredisinde de uluslararası piyasaların Türk ekonomisine ve Türkiye Finans’a güvenlerini devam ettirdiğine yakından şahit olduk. 250 milyon dolar sendikasyon finansmanı için piyasaya çıkmıştık ancak yatırımcılardan gelen talepleri dikkate aldık ve piyasaya çıkış tutarımızın iki katı sendikasyona imza attık. Almış olduğumuz murabaha sendikasyonunun 360 milyon dolarının iki yıl vadeli olması, uzun bir aradan sonra bu vadede gerçekleştirilen bir işlem olması açısından da dikkat çekici ve sevindirici. 2013 yılı geçtiğimiz yıl olduğu gibi Türkiye Finans için başarılarla dolu bir yıl oluyor, Mayıs ayının başında da Türkiye Hazinesi’nden sonra 500 milyon Dolar ile en yüksek tutarlı sukuk ihracını gerçekleştirmiştik” diye bilgi verdi.
Derya Gürerk, murabaha sendikasyonu ile öncelikle KOBİ’ler olmak üzere kurumsal finansman desteğine ihtiyaç duyan firmalara destek vererek Türk ekonomisine katma değer üretmeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.
Sendikasyona katılan bankalar
ABC Islamic Bank (E.C.), Al Hilal Bank PJSC, Emirates NBD Capital Limited, Noor Islamic Bank PJSC, Standard Chartered Bank, The Saudi British Bank, British Arab Commercial Bank Plc, Citibank N.A., United Arab Bank PJSC, Türkiye Halk Bankası A.Ş. Bahrain Branch, BANK AUDI S.A.L. – Audi Saradar Group, Zürcher Kantonalbank, Qatar Islamic Bank Q.S.C., Ajman Bank, Dubai Islamic Bank PJSC, Boubyan Bank K.S.C., United Bank Limited, Ahli United Bank K.S.C., Bank of London and The Middle East Plc, Sharjah Islamic Bank PJSC, DenizBank AG, Deutsche Bank, Bank Audi Saradar France S.A., UBI Banca International S.A., Eurocity Bank AG, Banka Kombëtare Tregtare Sh.a., Oberbank AG, BankMed Sal.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)