BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTürkiye ekonomisine büyük övgü----

Türkiye ekonomisine büyük övgü

Türkiye ekonomisine büyük övgü
30 Ekim 2013 - 14:33 www.finansgundem.com

Dünya Bankası Başkanı Kim, Türkiye ekonomisinin taktire şayan bir şekilde dönüştüğünü söyledi

Dünya Bankası Başkanı Jim Young Kim, Türkiye ekonomisinin takdire şayan bir şekilde dönüştüğünü söyledi. Türkiye'nin ekonomi alanında edindiği tecrübeleri paylaştıklarını anlatan Kim, "Dünya ekonomik sistemi değişirken Türkiye'de dönüşüyor taktire şayan bir şekilde. Türkiye'nin edindiği tecrübeleri paylaşmak için Irak, Malezya gibi ülkelerde çalışmalar yapıyoruz." dedi. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasında eğitim ve yargıda yapılan reformların etkili olacağını söyledi.
5. İzmir İktisat Kongresi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Bankası Başkanı Jim Young Kim, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in katılımıyla başladı. 3 bin 400 katılımcı ve 243 panalistten oluşan kongrede toplam 33 panel gerçekleştirilecek. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz kongre hakkında bilgi verirken yarın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile birlikte özel sektörden 100 girişimciye ödül vereceklerini duyurdu. 
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 5. İzmir İktisadi Kongresi açılışında yaptığı konuşmada Türkiye'de yapılan eğitim ve yargı reformlarının ekonomik kalkınmaya olan etkisinden bahsetti. 2023 hedeflerine ulaşmak için bu reformların belirleyici rol oynayacağını ifade eden Babacan, "Genç nüfusumuzun daha iyi eğitimi için reformlar yapıyoruz. Fert fert daha yüksek katma değer üreterek gerçek anlamda gelişmiş bir ekonomi olacağız. Yargı reformları da belirleyici rol oynayacak. Yargı üstünlüğü olmazsa gelişmiş ekonomi olmanın bir anlamı yoktur. Ekonomi büyürken kamu mali yapısının bozulmaması enflasyonun küçük kalması finans sektörünün sağlam kalması, gerekiyor aksi halde büyüme birçok riski beraberinde getirebilir." ifadelerini kullandı.  
"TÜRKİYE'NİN EKONOMİ ALANINDA EDİNDİĞİ TECRÜBELERİ PAYLAŞIYORUZ"
Ali Babacan'ın ardından konuşma yapan Dünya Bankası Başkanı Jim Young Kim, Türkiye ekonomisinin takdire şayan bir şekilde dönüştüğünü söyledi. Türkiye'nin ekonomi alanında edindiği tecrübeleri paylaştıklarını anlatan Kim, şöyle konuştu:
"Dünya ekonomik sistemi değişirken Türkiye'de dönüşüyor taktire şayan bir şekilde. Türkiye'nin edindiği tecrübeleri paylaşmak için Irak, Malezya gibi ülkelerde çalışmalar yapıyoruz. Türkiye sağlıkta dönüşüm projesi içinde sağlık reformları yapmıştır, bebek ölümlerini 3 te 2 oranında azaltmıştır. Anne ölümlerini yüzde 80 azaltmıştır. Türkiye'nin enerji sektörü milyarlarca doları özel sektörden çekmeyi başardı. Büyümede yeşil yol inşa etmesi oldukça önemli. Türkiye maliyetleri yüksek enerji verimliliğindeki yatırımları doğru yapmış, Türkiye enerji fiyatlarını piyasa fiyatlarıyla dengeleyebilmiştir. Pek çok olumlu örnek var Türkiye'nin bankacılık sisteminde. Dünya bankası olarak bizim ortak hedefler koyarken edindiğimiz dersler bunlar."
"YARIN BABACAN'LA BİRLİKTE İSLAM FİNANS MERKEZİNİ AÇIYORUZ"
Bir Koreli Amerikan vatandaşı olarak Türklere çok şey borçluyum" diyen Jim Youg Kim, "Atatürk, Türkiye'yi daha refah yapabilmenin en önemli yollarından biri olarak ekonomik kalkınmayı göstermiştir. Dünya Bankası olarak Türkiye'nin iddialı hedeflerine ulaşması için elimizden geleni yapmak istiyoruz." diye konuştu.
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'la birlikte yarın İstanbul'da İslam Finans Merkezi'nin açılışını  apacaklarını duyuran Dünya Bankası Başkanı Kim, "Küresel İslam Finans Merkezini birlikte açacağız Ali Babacanla. 1,5 trilyon dolarlık bir küresel finansı temsil ediyor. Dünya üzerinden daha çok refahı artırmak için kullanılacaktır." dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)