BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye aleyhine haksız dava----

Türkiye aleyhine haksız dava

Türkiye aleyhine haksız dava
27 Eylül 2013 - 17:24 www.finansgundem.com

Hollandalı emlak şirketi Tulip’in Türkiye aleyhine açtığı 300 milyon euroluk davada Bakan Erdoğan Bayraktar tanık olarak dinlendi

Paris’te Uluslararası Tahkim Kuruluna, Emlak Konut Yönetim Kurulu Başkanı olarak ifade veren Bayraktar, daha sonra yaptığı açıklamada, Türkiye aleyhine açılan davanın haksız olduğunu söyledi.
Duruşma çok güzel geçtiğini ifade eden Bayraktar, “Zaten buraya gelmeyi istedim. Türkiye Cumhuriyeti dava edilmiş. Son derece haksız bir dava” dedi.
Tulip firmasını, Türkiye’de iş yapması için bir kaç bakımdan son derece desteklediklerini anlatan Bayraktar, “Yabancı sermaye olması, Avrupa firması olması bakımından elimizden gelen her türlü desteği, gayreti gösterdik. Sonuna kadar süre uzatımı verdik, satışlarında ve ödemelerinde yardımcı olduk fakat bir kaç konuda, dört parçalı ortaklıkta irade kaybı oldu” diye konuştu. Bayraktar, “Aralarında mahkemeler oldu, şantiyede yürüme olmadı fesih etmek zorunda kaldık” dedi.
Fikirtepeli teşekkür etti
Bakanlar Kurulu kararı ile riskli alan ilan edilmesiyle çözüme kavuşan Fikirtepe’de halk Bakan Erdoğan Bayraktar’a teşekkür için pankart açtı. Pankartta, ‘Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’a Fikirtepe’ye göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür ederiz’ yazıyor.
İmar planlarının askıya çıkması ile çalışmaların hız kazandığı Fikirtepe’de, Kurban Bayramı’ndan sonraki süreçte açılacak kentsel dönüşüm ofisinde, ruhsatların dağıtımına başlanacak.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)