BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTurkcell'den 1.8 milyar TL kar----

Turkcell'den 1.8 milyar TL kar

Turkcell'den 1.8 milyar TL kar
24 Ekim 2013 - 20:44 www.finansgundem.com

Turkcell bu yılının ilk 9 ayına ilişkin olan finansallarını açıkladı

Turkcell yılın ilk 9 ayında 1.823.597.000 TL kar ilan etti. Şirket geçtiğimiz yılın aynı döneminde 1.622.778.000 TL kar açıklamıştı. Böylece şirket geçtiğimiz yıla göre karını yüzde 12 oranında artırmış oldu.
Yılın üçüncü çeyreğinde, Turkcell Grubu gelirleri yıllık bazda %8 artarak 3,0 milyar TL’ye ulaştı. 
Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, konu ile ilgili yaptığı açıklamaya göre, konsolide AVFÖK %11 artışla 1,0 milyar TL’ye, VFÖK %10 artışla 631 milyon TL’ye, net kar ise %22 artarak 699 milyon TL’ye ulaştı.
Ciliv açıklamasında şunları söyledi:
"Temmuz ayı itibariyle Türkiye’de uygulanmaya başlanan yeni regülasyon kararlarının finansal ve operasyonel performansımıza bazı etkileri olsa da, inovasyon ve operasyonel mükemmeliyet odağımız, altyapımıza yaptığımız yatırımlar ve iştiraklerimizin artan katkısı sonucunda bir kez daha güçlü sonuçlar elde ettik. Turkcell’in Türkiye’deki mobil gelirleri, %39 büyüyen mobil genişbant sayesinde toplamda %3 büyürken, iştiraklerimizin gelirleri %36 arttı.
Bu güçlü büyümeyi sürdürülebilir kılmak için, güçlü altyapımıza ilk dokuz ayda yaptığımız 1,0 milyar TL yatırıma ek olarak teknoloji ve inovasyon ile Turkcell’i rekabette öne çıkaracak çözümleri sunmaya devam ediyoruz. Bu çeyrekte, “İşte Teknoloji Hamlesi” ile kurumsal müşterilerimizi rekabet güçlerini ve verimliliklerini artıran çözümlerle buluşturduk. Ayrıca, mobil genişbantı yayma vizyonumuz ile üstün özelliklere sahip Türkiye’nin ilk yerli tasarım akıllı telefonu “T40”’ı pazardaki ortalama akıllı telefon fiyatının yarı fiyatına satışa sunduk.
2013 yılının ilk 9 ayında, Türkiye mobil pazarında yoğun rekabet devam etti. 2013 yılının ilk çeyreğinde yaşanan sert rekabet sonrasında, 2. çeyreğin sonlarında ve üçüncü çeyrekte fiyat seviyelerinde bazı iyileşmeler gözlemlense de yıllık bazda önemli bir iyileşme olmadı. Ayrıca pazarda hali hazırda bulunan bazı agresif tarifeler pazarın kırılgan yapısının devam ettiğine işaret etmektedir.
Bu ortamda Turkcell Türkiye, inovasyon ile eşsiz müşteri deneyimi ve en iyi hizmet kalitesi sunma odaklarını sürdürdü. Buna ek olarak mevsimselliğin de etkisiyle abone bazımız çeyreksel bazda 322 bin arttı. Ayrıca, toplam abone bazımızda faturalı abone payımızın 2,9 puan ve mobil genişbant gelirlerimizin yıllık bazda %39 artmasıyla, abone başı aylık ortalama gelir %3,2 artışla 22,7 TL seviyesine ulaştı.Akıllı telefon tarafında, pazar büyüme ivmesini sürdürürken, Turkcell Türkiye geniş akıllı telefon portföyü ve teklif çeşitliliğiyle pazardaki liderliğini korudu. Stratejimiz paralelinde, şebekemizdeki akıllı telefon sayısı çeyreksel bazda en yüksek artış olan 882 bin adet artarak 8,4 milyona yükseldi ve akıllı telefon penetrasyonu %26 seviyesine ulaştı. Müşterilerimize uygun fiyata akıllı telefon ve tablet sunarak mobil genişbant kullanımını artırmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda, Eylül ayında Türkiye’nin ilk yerli
tasarım akıllı telefonu olan yeni T-serisi modeli T40’ı piyasaya sürdük. T40, üstün teknoloji özelliklerini Türkiye pazarındaki ortalama akıllı telefon fiyatının yarı fiyatına sunmaktadır. T40’da HD ses kalitesi, NFC özelliği, gelişmiş kamera özellikleri, yeni jenerasyon çift işlemci bulunmakta olup 4 inch ekran büyüklüğüne
sahiptir. Buna ek olarak Temmuz ayında sunulan Tablet festivali kampanyamız ile şebekemizdeki 3G uyumlu tablet sayısını arttırmayı hedefliyoruz.
Regülasyon tarafında, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (“BTK”), şebeke içi ses ve SMS için asgari fiyat* ve çağrı/SMS sonlandırma ücretlerinin düşürülmesine ilişkin kararları 1 Temmuz 2013’ten itibaren uygulanmaya başlanmıştır. Bu çeyrekte, Turkcell Türkiye’nin gelirlerindeki büyüme arabağlantı ücretlerindeki düşüşün etkisiyle %3 olarak gerçekleşti. Tahminlerimize göre bu etki olmasaydı büyüme %7 olacaktı. Arabağlantı ücretlerindeki düşüşün pazardaki fiyatlarda aşağı yönlü hareketi tetiklemesi halinde ileriki dönemlerde negatif etkide artış olması mümkündür.
2013 yılı için, mevcut pazar koşullarında değişiklik olmadığı takdirde, Grup bazında beklentilerimizi koruyoruz. Grup olarak güçlü ilk yarıyıl performansımız ve iştiraklerimizin artan katkısı sayesinde gelir ve AVFÖK için beklenti aralığımızın üst bandına yakın sonuçlar da kaydedebileceğimizi düşünüyoruz.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)