BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTurkcell'deki kilitler açıldı!----

Turkcell'deki kilitler açıldı!

Turkcell'deki kilitler açıldı!
12 Mart 2013 - 17:40 www.finansgundem.com

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Turkcell'e atanan 3 bağımsız üyeye ilişkin değerlendirmede bulundu

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) Turkcell'in Yönetim Kurulu'na 3 bağımsız üye atamasına ilişkin, 'Yapılan işlemi adeta bir 'anjiyo'ya benzetiyorum. Bir damar tıkanıklığı açılmıştır, bu konuda kilitler açılmıştır' dedi.
Bakan Çağlayan, Gambiya Ticaret, Sanayi, Bölgesel Entegrasyon ve İstihdam Bakanı Kebba Touray ile bir araya geldi.
Basına kapalı görüşmenin ardından, iki bakan, Türkiye Cumhuriyeti ile Gambiya Cumhuriyeti Hükümeti arasında Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması Anlaşması'nı imzaladı.
KİLİTLER AÇILMIŞTIR
İmza töreni sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çağlayan, SPK'nın Turkcell'in Yönetim Kurulu'na 3 bağımsız üye atamasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Çağlayan, bağımsız üyelerin atanmasını 'anjiyo'ya benzeterek, 'Damar tıkanıklığı, kilitler açılmıştır' dedi.

Çağlayan, bağımsız üyelerin atanmasını 'anjiyo'ya benzeterek, 'Damar tıkanıklığı, kilitler açılmıştır' dedi.Geçmiş yapıda şirkette Genel Kurul yapılması noktasında önemli engeller olduğunu belirten çağlayan, şöyle konuştu:
''Yönetim Kurulu sağlıklı bir şekilde toplanamıyor, kararlar alamıyordu. SPK'nın yeni kanunda yapmış olduğu düzenleme son derece önemlidir. Bu konudaki tıkanıklığın açılması noktası son derece önemlidir. Takip edemedim ama arkadaşlarımın bana vermiş bilgiye göre, bu karar ile beraber, borsada da Turkcell hisselerinde pozitif bir gelişme oldu. Bu en azından yönetim kurulundaki kilitlenmelerin de önüne geçecek olan bir durum oluşturmuştur. Ben ümit ediyorum ki bu konuda şirket uzunca bir süredir karşı karşıya kaldığı problemlerinden süratle sıyrılacak ve hak ettiği oranda yeni yönetimi ile beraber genel kurulunu da başarılı bir şekilde gerçekleştirerek, geleceğe daha iyi adımlar atma imkanına sahip olacaktır. Bunun neticelerini önümüzdeki günlerde Turkcell hissedarları da kazançlarında göreceklerdir.''
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)