BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTurkcell'de 545 milyon liralık hisse satış hazırlığı----

Turkcell'de 545 milyon liralık hisse satış hazırlığı

Turkcell'de 545 milyon liralık hisse satış hazırlığı
04 Eylül 2020 - 17:17 www.finansgundem.com

Turkcell Holding, 545,6 milyon TL tutarlı Turkcell hissesinin kaydı için MKK'ya başvurdu. Bu rakam şirketin yaklaşık yüzde 25'ine denk geliyor

FINANSGUNDEM.COM

Turkcell Holding 545,6 milyon TL tutarlı Turkcell (#TCELL) hissesinin kaydı için MKK'ya başvurdu. 2 milyar 200 milyon ödenmiş sermayesi olan Turkcel'in satışa hazır hale getirilen payları şirketin yaklaşık yüzde 25'ine denk geliyor. Yeni bir halka arz da denilebilir. Turkcell'in yüzde 48,95'i halka açık konumda. 

HİSSELER TVF'YE GEÇTİ

Bu arada, Turkcell hisseleri kısa bir süre önce el değiştirmişti. Haziran ayında Türkiye Varlık Fonu’nun (TVF),Telia’nın Turkcell’deki hisselerini satın almasıyla Turkcell’in en büyük hissedarı olmuştu. 

Taraflar arasında varılan anlaşmayla 26 yıl önce kurulan Turkcell’in yüzde 26’sı TVF’ye geçti. Böylece 1994 yılında Çukuruova Grubu ve MV Holding ile birlikte Turkcell’in kurucu ortakları arasında yer alan İskandinav telekomünikasyon şirketi Telia’nın (eski adıyla Sonera Holding) Turkcell’de hissesi kalmadı.

Turkcell’in bir diğer hissedarı olan Rus Alfa’nın Turkcell’deki payı ise yaklaşık ikiye katlanarak yüzde 24.8'e ulaştı. 

ORTAKLIK YAPISI SADELEŞTİ

Turkcell'in yarısı borsada işlem görürken, diğer yarısı Turkcell Holding'e aitti. Turkcell Holding'in yarısı İskandinavların kontrolündeyken, kalan yarısı ise Çukurova ile Ruslar arasında paylaşılıyordu. Varlık Fonu'nun devreye girmesiyle Turkcell Holding ortak girişimi sona erdirilerek, Turkcell'deki dolaylı hissedarlık yapısı da son buldu.

TVF ve Turkcell’in hissedarları tarafından duyurulan anlaşmaya göre şirketteki güncel ortaklık yapısı şu şekilde gerçekleşecek: TVF (yüzde 26.2),IMTIS Holding / LetterOne (yüzde 24.8),Halka Açık (yüzde 48.95),Çukurova Holding (yüzde 0.05).

KAP'ta yayınlanan tablo şu şekilde:

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)