BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürk pilotlar Türkiye'ye getirildi----

Türk pilotlar Türkiye'ye getirildi

Türk pilotlar Türkiye'ye getirildi
19 Ekim 2013 - 20:30 www.finansgundem.com

Lübnan’da kaçırılan ve 71 gün sonra serbest bırakılan Türk pilotları Başbakan Erdoğan karşıladı

Lübnan'da serbest bırakılan Türk pilot Murat Akpınar ile  yardımcısı Murat Ağca'yı taşıyan Katar'a ait özel uçak, Beyrut'taki Refik Hariri  Havaalanı'ndan Türkiye'ye geldi.
Havaalanında Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi İnan Özyıldız ile bir  araya gelen Türk pilotlar, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve aileleriyle  telefonda görüştü. Pilotlar, serbest bırakılmalarında emeği geçen herkese  teşekkür ederek, mutlu olduklarını dile getirdi.
Türk pilotlar akşam saatlerinde Lübnan emniyetine teslim edilmişti.  Pilotlar, daha sonra Riyak Askeri Havaalanı'ndan kalkan helikopterle başkent  Beyrut'taki Refik Hariri Havaalanı'na ulaşmıştı.
Pilotları Başbakan Erdoğan karşıladı
Lübnan'da kaçırıldıktan sonra serbest bırakılan Türk  pilotlar Murat Akpınar ile Murat Ağca'yı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan  karşıladı. Başbakan Erdoğan, pilotlara "geçmiş olsun" ve "hoşgeldiniz" derken, pilotlar  ailelerine sarılarak hasret giderdi. Uçağa girerek kısa bir süre içeride kalan Başbakan Erdoğan, pilotlar  ve aileleri ile uçağın önünde bir süre görüştü.
Karşılamaya, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye  Başkanı Kadir Topbaş, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve THY Genel Müdürü  Temel Kotil de katıldı.
Karşılamayı çok sayıda basın mensubu takip ederken, uçağın gelişi ve  karşılama canlı yayınlarla aktarıldı.
CHP lideri Kılıçdaroğlu’ndan ‘geçmiş olsun’ mesajı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kaçırılan pilotlar Murat Ağca ve Murat Akpınar için bir mesaj yayımlayarak, “Lübnan emniyetine teslim edilen ve en kısa süre içinde Türkiye’de aileleriyle, sevdikleriyle, yakınlarıyla kucaklaşarak ‘Esarete son, özgürlüğe merhaba’ demelerini dilediğimiz pilotlarımız Murat Akpınar ve Murat Ağca’ya ‘Hoş geldiniz, geçmiş olsun’ diyor, sevgilerimi sunuyorum” dedi
CHP: Mutlu olduk
CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran, Türk pilotlar Murat Akpınar ile Murat Ağca'nın serbest bırakılmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda gazetecilere açıklama yapan Oran, olay olduğu zaman üzüldüklerini dile getirerek, "Oldukça uzun bir süre iki THY  pilotumuz esir kaldı. İki bayramı evlerinde geçiremediler" dedi.
Şu anda pilotların serbest bırakılmalarının kendilerini mutlu ettiğini  belirten Oran, parti olarak hem olayı yakından takip ettiklerini hem de hükümete  olay hakkında daha etkin adımlar atması için uyarılarda bulunduklarını söyledi..
Gül: Çok sağduyulu davrandınız ve bize yardımcı oldunuz
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Lübnan'da serbest bırakılan  Türk pilot Murat Akpınar ile yardımcısı Murat Ağca'nın eşleri ile konuştu. Cumhurbaşkanlığından edinilen bilgiye göre, Gül, serbest bırakılan  pilotların eşleri ile telefonda konuştu. Gül, Murat Akpınar'ın eşi Dilek Akpınar  ile Murat Ağca'nın eşi Nur Ağca'yı aradı.
Pilotların eşleri ile mutluluklarını paylaşan Cumhurbaşkanı Gül'e,  Dilek Akpınar, "Bizim bayramımız yeni başlıyor" dedi.
Gül, 28 Ağustos'ta Tarabya Köşkü'nde iki pilotun ailelerini kabul  etmiş ve soğukkanlı olmalarını, metanetli davranmalarını ve devlete güvenmelerini  istemişti. Telefonda görüştüğü Dilek Akpınar'a o görüşmeyi hatırlatan Gül, "Siz  de o şekilde davranarak çok sağduyulu davrandınız ve bize yardımcı oldunuz"  diyerek teşekkür etti
Öte yandan, Cumhurbaşkanı Gül, BM Genel Kurul toplantısı için  bulunduğu New York'ta, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile yaptığı görüşmede iki  Türk pilotun serbest bırakılması için İran'ın devreye girmesini istemişti.
TBMM Başkanı Çiçek, pilotların ailelerine geçmiş olsun dileklerini  iletti
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Lübnan'da serbest bırakılan  THY pilotlarının ailelerine geçmiş olsun dileklerini iletti.
TBMM Başkanlığı İletişim Ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre,  Çiçek, 9 Ağustos'ta Beyrut'ta kaçırıldıktan sonra bir daha haber alınamayan THY  pilotları Murat Ağca ve Murat Akpınar'ın serbest bırakılmasının ardından duyduğu  mutluluğu paylaşmak için pilotların ailelerini aradı.
Ailelere "geçmiş olsun" dileklerini ileten Çiçek, 71 gün boyunca  Lübnan'da bilinmeyen bir yerde rehin tutulan iki pilotun sağ salim dönmelerinin  ülkeye ayrı bir bayram sevinci yaşattığını bildirdi.
TBMM Başkanı Çiçek, şunları kaydetti:
"Başta hükümetimiz ve Dışişleri Bakanlığımız olmak üzere tüm  yetkilileri tebrik ediyorum. Mübarek Kurban Bayramı'nda sevinçleri ikiye katlanan  pilotlarımızın ailelerine de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Pilotlarımızın,  kaygı verecek bir sorunla karşılaşmadan sağ salim ülkelerine, ailelerine  kavuşmaları, millet olarak hepimizi ziyadesiyle mutlu etmiştir."
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)