BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürk otelciler Ruslar için fiyatlarını revize etti----

Türk otelciler Ruslar için fiyatlarını revize etti

Türk otelciler Ruslar için fiyatlarını revize etti
20 Ocak 2024 - 16:50 www.finansgundem.com

Türk otelciler Rusya’dan gelen turistler için yaz tatili ücretlerini önemli ölçüde düşürdü.

Rusya Seyahat Endüstrisi Birliği’ne göre, fiyat revizyonuna geçen yıl Türkiye sahillerine turist akışında yaşanan önemli düşüş neden oldu. 

Bununla birlikte, gelecek tatil sezonu için Türkiye turları satışları aniden yükseldi. “Pegas Touristik” Genel Müdürü Anna Podgornaya konu hakkında yaptığı açıklamada, “Şirketimizde, ocak ayının ilk haftasına ait verilere göre, geçen yılın seviyesini iki katından fazla aşan bir hacim elde ettik. Bu başarı, cazip fiyatlarla birlikte geçen yıldan daha erken, yani ekim ayında başlatılan satışlara dayanıyor. En büyük pazarımız olan Antalya’da satışlarımız yüzde 235, Dalaman’da yüzde 253 ve Bodrum’da yüzde 290 arttı” dedi.

FİYATLAR YÜZDE 20'DEN FAZLA DÜŞTÜ

Gazetemru'da yer alan habere göre, Anex’in bir temsilcisi Viktoriya Hudayeva konu hakkında yaptığı açıklamada “Bu yıl Rus tur operatörleri ve Türk otelciler yaz turları için rezervasyon koşulları konusunda birlikte çalışma gereği duydular. Bu çalışma, fiyatlar açısından en cazip koşulları sağladı. Fiyatlar geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 ya da daha fazla daha düşük” dedi.

“Magazin goryaşih putevok” ağının yöneticisi Sergey Agafonov ise açıklamalarında “Türk otelleri bu sezon için fiyatlarını ayarladılar. Fiyatlar Ruslar için daha uygun, ayrıca şu an euro kuru da düşüşte. Tüm bunlar ocak ayındaki destinasyon satışlarını olumlu etkiliyor ve bu satışlar kış turları değil, Mart, Nisan, Mayıs, yaz başı için yani sadece erken rezervasyon promosyonları için” dedi.

2023 yılında Türkiye’deki tatillerin maliyeti, yerel otelcilerin fiyatları artırması ve avronun zayıflaması nedeniyle keskin bir şekilde yükseldi ve yaz sezonunun başında Rusya pazarındaki talep tüm tahminlerin altında kaldı.

Rusya'da 'yalan haber' yapanlar topun ağzında!

 

Rusların yastıkaltı serveti 97 milyar dolar

 

Rusya'dan Türkiye'ye para transferi durma aşamasında

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)