BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTürk Lirası'na Babacan desteği----

Türk Lirası'na Babacan desteği

Türk Lirası'na Babacan desteği
19 Eylül 2015 - 10:20 www.finansgundem.com

Başbakan eski Yardımcısı Ali Babacan'ın tekrardan aday olması ile birlikte Türk Lirası dolar karşısında değer kazandı

Fed’in faiz oranlarını sabit tutması ile destek bulan lira, eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın Kasım’da yapılacak seçimler için aday olması ile birlikte bu yüzyılın en uzun süreli kayıp dönemini sonlandırdı ve haftalık yükseliş kaydetti.

Lira dolar karşısında, yüzde 1 güçlenerek İstanbul saat ile 17.48’de 2.9827 seviyesine geldi. Lira böylece geçtiğimiz 5 gündeki yükselişi yüzde 2.1’e taşıdı ve Mayıs ortasından bu yana en büyük artışı gösterdi. 10 yıl vadeli Türk tahvil faizi bu hafta 18 baz puan geriledi ve yüzde 10.53 oldu. Faiz Haziran’dan bu yana en sert düşüşü kaydetti.

Fed’in faizi yükselmeyi ertelemesi, Türk varlıklarında kısa vadede düşüşü sonlandırdı. Türk varlıkları politik belirsizlik ve güvenlik endişeleri ile düşüş gösteriyor. Lira, bu faktörlerin etkisiyle 2015’te yüzde 22 değer kaybetti ve 24 gelişen ülke para birimi arasında Brezilya’nın ardından en çok düşüş gösteren para oldu. Babacan’ın seçimlerde aday olması, politikanın yönü ile ilgili endişe duyan yatırıcılara güven verebilir.

İstanbul’da bulunan ING Bank stratejistlerinden Pınar Uslu, “Babacan Türk ekonomi politikasında kredibilite sahibi bir figür ve sürpriz adaylığı liranın dolar karşısında 2.98 seviyesini test etmesine yardımcı oldu. 2.98 seviyesi kırılırsa yeni destek seviye 2.95-2.97 aralığında olabilir” dedi.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • alaka21 Eylül 2015 00:48

    çok alakası var. partizan ampuller yerine aklı başında ve yıllardır bu işi götüren birinin tekrar aday olması güven veriyor işte. bunu anlamanızı da beklemem aslında ama yazdım işte.

  • bb20 Eylül 2015 01:14

    Hic alakasi yok. Bir kisiye baglanmasi cok yanlis.