BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Türk kahin'e neler sormadılar ki...----

'Türk kahin'e neler sormadılar ki...

'Türk kahin'e neler sormadılar ki...
20 Mayıs 2013 - 11:06 www.finansgundem.com

Garanti Bankası'nın Ekonomik Araştırmalar Müdürü Ali İhsan Gelberi'nin başı şu aralar iddia tahminleri ile dertte

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu artıracağı günü bilmesi ile adı bir anda 'kâhin'e çıkan Garanti Bankası'nın Ekonomik Araştırmalar Müdürü Ali İhsan Gelberi'nin başı şu aralar iddia tahminleri ile dertte. Kendisine sürekli maç tahminleri ile ilgili soruların geldiğini kaydeden Gelberi, "Akrabalarım bile arayıp bana maç tahmini soruyor. Türkiye'de bu işe ne kadar çok meraklı insan varmış" dedi.
Kendisinin yaptığının bir kehanet değil bir öngörü olduğunun altını çizen Gelberi, yaşanan süreci hurriyet.com.tr'ye şöyle anlattı:
"Özellikle ilk gün gelen mesajlar çok yoğundu. Yüzlerce mesaj aldım bu tahminimle ilgili. Ama en çok maç sonuçlarını ve iddia tahminlerimi sordular. 'Bir kupon yap da evi barkı satıp yatıralım' diyenler, 'şu maç ne olur' diyenler... Bazıları da 'maç alt olur mu' diyor, iyi de 'alt' ne demek ben onu bile bilmiyorum. Bir de adını bile duymadığım yabancı maçları soruyorlar. Kendi akrabalarım bile ne iş yaptığımı bildikleri halde bana maç soruyor. Ne çok meraklısı varmış..."
Gelberi, maçlardan sonra dolar kuru ve altın konusunda da çok mesaj geldiğini ve insanların yeni kehanetini öğrenmek istediklerini belirterek, "Yeni kehanetim yok ama tahmin olarak Fitch ve Moody's'in ardından S&P'nin de 6 ay sonra not artışı yapabileceğini söyleyebilirim" dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)