BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTürk-İş asgari ücrette problem görmüyor----

Türk-İş asgari ücrette problem görmüyor

Türk-İş asgari ücrette problem görmüyor
13 Kasım 2015 - 13:37 www.finansgundem.com

Türk-İş Başkanı, asgari ücrette bir problem görünmediğini belirterek, işverenlerin de 'evet' diyeceğini umut ediyorum" dedi.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, G20 Liderler Zirvesi kapsamında Limak Atlantis Otel'de düzenlenen L20 Toplantısı oturumu öncesi, asgari ücrete yapılacak zamma ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Bu hafta Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Başbakanlıkta bir araya geldiklerini ve yaklaşık 7 saat süren bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirten Atalay, işverenlerin tamamının da toplantıda hazır bulunduklarını aktardı. Türk-İş Genel Başkanı Atalay, bin 300 lira ile geçinmenin mümkün olmadığını vurgulayarak, ülkede 5 milyon 400 bin civarında asgari ücretle çalışanın bulunduğunu bildirdi. Bu paranın başlangıç ücreti olduğunu anlatan Atalay, şu bilgileri verdi: "Bu konuyla ilgili söz konusu toplantıda bir, iki işverenimizin serzenişi oldu ama bir problem görmüyorum, bir sıkıntı da görmüyorum. Asgari ücrete yapılacak zamma ilişkin biz, 'evet' diyoruz, hükümet 'evet' diyor, işverenlerin de 'evet' diyeceğini umut ediyorum. Asgari ücretle çalışan işçiler ocak ayının başından itibaren bin 300 lira almaya başlayacak. Asgari ücrette bir problem görmüyorum. Bir an evvel insanlara Ocak ayının başından bu paralarını versinler."
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)