BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTürk hisseleri pahalı değil!----

Türk hisseleri pahalı değil!

Türk hisseleri pahalı değil!
25 Şubat 2016 - 12:28 www.finansgundem.com

Morgan Stanley, tercih ettikleri sektörün tüketici sektörü olduğunu açıkladı

Morgan Stanley, düşük turizm gelirleri, asgari ücret artırımı ve potansiyel yapısal reformların Türk varlıklarına etkisini değerlendirdiklerini ve Türk Lirası için ihtiyatlı duruşu devam ettirdiklerini bildirdi. Türk hisse senetlerinde değerlemelerin pahalı olmadığını, ancak bir katalizör bulunmadığını ifade eden Morgan Stanley, tercih ettikleri sektörün tüketici sektörü olduğunu vurguladı.
 
TÜKETİCİ SEKTÖRÜ ÖNCELİKLİ TERCİH

TL için zayıflık ve düşük performansın reel faiz oranlarını düşük seviyelerde tuttuğu ve rekabet gücünü aşındırdığı görüşünü devam ettirdiklerini belirten Morgan Stanley, ülke kredi portföyünde Türkiye için ağırlığını azalt duruşunu sürdürdüklerini ifade etti.
 
Yıl başından bu yana Türk hisse senetlerinde performansın diğer gelişmekte olan ülkelerin üzerinde olduğunu değerlendiren Morgan Stanley, bu yükselişe karşın Türk hisse senetlerinde değerlemelerin son 5 yıl medyanının altında olduğuna dikkat çekti.
 
Yıl başından bu yana finans dışı şirketlerin finans sektörünün üzerinde performans gösterdiğine bilerten Morgan Stanley, yüksek enflasyon görünümü minimum asgarı ücret artışı ve düşük turizm gelirleri ile bir araya geldiğinde, tüketici sektörünün Türk hisse senetlerinde tercih ettikleri sektör olduğunu vurguladı. Tüketici sektörü bankacılık, sanayi şirketleri ve telekom şirketleri takip ediyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)