BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürk domatesini kaçak Rusya’ya soktu, 7 yıl hapsi isteniyor!----

Türk domatesini kaçak Rusya’ya soktu, 7 yıl hapsi isteniyor!

Türk domatesini kaçak Rusya’ya soktu, 7 yıl hapsi isteniyor!
04 Ağustos 2018 - 11:00 www.finansgundem.com

Rusya'nın ambargo uyguladığı dönemde Türk domatesini ülkeye kaçak sokan Belaruslu iş adamının başı dertte...

Rusya’da Türk domatesine kapılar açıldı ama, ambargo uygulanan dönemde ülkeye “kaçak” domates sokanlar hakkındaki yasal takip ile ilgili ağır bir ceza davası gündemde:

Sputnik’in haberine göre, Belarus’ta 43 yaşındaki işadamı, şubat-mart 2016 tarihlerinde, yaptırımların sürdüğü dönemde 3,3 milyon dolar değerinde 900 ton Türk domatesini, Rusya pazarına kaçak yollardan sokmakla suçlanıyor.

Belarus makamları, Grodnenski bölgesinde faaliyet gösteren işadamının, yasaklı Türk mallarını Belarus’a getirip, burada paketlerini ve evraklarını değiştirerek” Belarus ürünü” adı altında Rusya’ya yolladığını savunuyor.

Olay, işadamına yapılan vergi denetimi sırasında bir Türk şirketine 450 bin dolar katlı borcu olduğunun bekirlenmesi üzerine ortaya çıktı. Açılan davada, Belaruslu işadamı hakkında ağır para cezası ve 7 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kuddusi04 Ağustos 2018 21:11

    Eğri oturalım doğru konuşalım kardeşi domatesten , sebze meyve üretiminden hormonu kaldıracağız kardeşim.Hormonlu domates üretmeyeceğiz izin vermeyeceğiz.Tarım bakanlığı domateste hormon ilaç kullanımını kesinlikle yasaklayacak , kullananlarada caydırıcı hapis cezası uygulanacak.Bakın Rusya almıyor işte kardeşim almıyor demekki var bir bildiği , bilim adamı olmaya gerek yok hormonlu domatesi yersen kanser olunacağını herkes biliyor.kanserin tedavisi hem yok hem maddi olarak gücünüz.yetmez.para kazanmak istiyorsak dürüst olacağız,organik olacağız yani Rus milleti hormonlu domatesi yemiyor almıyor.Türk milleti değersiz insan topluluğumu , Türkü rusus almanı kim olursa olsun hormonlu domates satmaya hakkımız yok.Yediğimiz karpuzun rengi bile kimyasal ilaç oldu kıpkırmızı ama ne lezzet var ne karpuz kokusu var.