BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürk devi Azerbaycan’da: Ortak üretim için masaya oturdu----

Türk devi Azerbaycan’da: Ortak üretim için masaya oturdu

Türk devi Azerbaycan’da: Ortak üretim için masaya oturdu
24 Temmuz 2019 - 23:10 www.finansgundem.com

ABC Deterjan yönetimi, Azerbaycan’a giderek işbirliği ve üretim için görüşmelere başladı

CÖMERT YILDIZ / FINANSGUNDEM.COM

Hayat Holding ile başlayan Türk temizlik ve kişisel bakım ürünleri sektörünün yurtdışı yatırım atağına bir Türk devi daha katılıyor. Türkiye’nin önde gelen yüzde 100 yerli temizlik ürünleri şirketlerinden ABC Deterjan, rotasını Kafkasya’ya dikti. ABC Deterjan yönetimi, Azerbaycan’a giderek işbirliği ve üretim için görüşmelere başladı. Türkiye ile Azerbaycan arasında petrole dayalı ticareti geliştirmek adına yapılan görüşmelere ülkenin Ekonomi Bakanı Şahin Mustafayev ile ABC Deterjan Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Başer katıldı. Türk şirketin yöneticileri, ortak üretim yapma talebinde bulundu. Her iki taraf, kimyasal ürünlerin üretiminde işbirliğini ve bu alanda ortak bir girişim yaratılmasını tartıştılar.

445 MİLYON LİRA CİRO YAPTI

1972 yılında kurulan ABC Deterjan, Türkiye'nin ve bölgenin en deneyimli ve en güçlü temizlik ürünleri üreticilerinden biri olarak bul ediliyor. İlk deterjan ana hammaddesi üretimini de 1974'te, Osmaniye'nin Bahçe ilçesindeki tesislerinde gerçekleştiren şirket,1970'lerin sonlarında krem deterjan, 1985 yılında ise toz deterjan üretimi başladı. ABC, Alfa ve TEK markalarının sahibi olan şirket,Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde toplam 85 bin metrekarelik bir alana kurulu 5 ayrı üretim tesisinde mamul ve kimyasal hammadde üretimi yapıyor. Geçen yıl İstanbul Sanayi Odası’nın açıkladığı İkinci Büyük 500 şirket listesinde 308 milyon liralık cirosu ile 4’üncü olan ABC Deterjan, bu yıl ilk 500 listesine zıpladı. Şirket, 445 milyon liralık cirosuyla 469’uncu sırada kendine yer buldu. Özel şirketler arasında ABC Deterjan 460’ıncı sırada yer aldı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ahmet KURTOĞLU03 Ağustos 2022 15:16

    ALLAH yardımcınız,şirket kurucularından Abdurakman BAŞER kardeşimin,makberi NUR,mekanı CENNET,hayatta olan başta Ökkeş BAŞER ve evlatlarını başarılı kılsın.

  • Güney sanayi çalışanlarından biri22 Ocak 2024 23:09

    Ben hakkımı helal etmiyorum. Yıllarca yanlarında çalıştım. 6 ay maaşım ve 8 yıllık tazminatımı vermediker. Benim gibi yüzlerce insanı mağdur ettiler. Cehennemde hesabını verir inşallah 🙏