BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTurizmde virüs salgınına hazırlık----

Turizmde virüs salgınına hazırlık

Turizmde virüs salgınına hazırlık
12 Mart 2020 - 08:38 www.finansgundem.com

Turizm İstişare Kurulu, önceki gün Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ile bir araya gelerek, korona virüs salgını önlemleri çerçevesinde bir eylem planı hazırladı.

Kurulun, Bakan ile yaptığı toplantıda salgınının tüm dünyayı etkisi altına aldığı belirtildi. Dünyada en ağır etkilenecek sektörün turizm olduğunu vurgulayan üyeler, Türkiye’de ileri tarihli rezervasyon iptallerinin ciddi boyuta ulaştığını dile getirerek; sektörün daha az etkilenmesi için ‘eylem planı’ önerisini Bakan Ersoy’a sundular.

Bakan Ersoy da dün yapılan Bilim Kurulu Toplantısı'nda ve sonrasında yapılan basın açıklamasında önlemlerden bahsetti. Ersoy, ayrıca sektörlerin bu salgını en az hasarla atlatması için desteklerin de görüşüldüğünü bildirdi.

Pekcan: Daha az turistin ülkemize gelmesini sağlayacağız

Turizmcilerin talepleri

Bakan Ersoy toplantı sonunda gerekli planlamanın yapılacağını belirtti. TİK’in sunduğu önlemlere ilişkin talepler arasında şunlar var:

“KOBİ desteklerinin artırılması, SGK, KDV, muhtasar gibi ödemelerin yıl sonuna kadar ertelenmesi, turizm endüstrisinde istihdam desteklerinin artırılması, sektör işletmelerinin başta tur operatörü, konaklama ve yeme-içme sektörü işletmeleri olmak üzere nakit akışını teminen, Eximbank ve diğer bankalardan uygun koşullarda kredi sağlanması, var olan kredi taksitlerinin faizsiz olarak yıl sonuna kadar ertelenmesi, yurtiçi turizmi destekleyecek rezervasyon arttırıcı önlemlerin gözden geçirilmesi, tur operatörlerine ve uçak firmalarına destek verilmesi, konaklama vergisinin 2020 Kasım ayı sonuna kadar ertelenmesi.”

Piyasalarda korona hareketi

Trump açıkladı: ABD Avrupa'dan seyahatleri askıya aldı

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)