BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTurhan'dan şirketlere öneri----

Turhan'dan şirketlere öneri

Turhan'dan şirketlere öneri
26 Eylül 2014 - 13:31 www.finansgundem.com

Borsa İstanbul Başkanı İbrahim Turhan, şirketlere özkaynak ve İslami finans araçlarını kullanmalarının gerekliliğini vurguladı

Borsa İstanbul Başkanı İbrahim Turhan, CNBC-e yayınında soruları yanıtladı. Turhan, küresel alt yapı yatırımları için geçen yıl 2,7 trilyon dolar harcandığını belirterek küresel alt yapı yatırımlarına 1 trilyon dolar daha harcanması gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin yatırım açığı olduğuna işaret eden Turhan, "Alt yapı açığımız ve bunu finanse edecek kaynak açığımız var" dedi. Turhan, küresel islami finans araçlarının alternatif olarak değerlendirilmesi gerektiğini ve Borsa İstanbul olarak özkaynak kullanımını teşvik üzerinde durdurduklarına dikkat çekti.

BORSAYA ÖZEL ELEKTRİK HATTI

Turhan, bugün Borsa'da yeni veri merkezinin temel atma törenini yapacaklarını belirterek Borsa İstanbul'a yapılacak yeni binada Borsa İstanbul'a özel bir elektrik hattı inşa edecekleri bilgisini verdi. Geçmişte elektrik konusunda sıkıntı yaşadıklarını hatırlatan Turhan, iletişim alt yapısını iyileştireceklerini ifade etti. Turhan sözlerine şöyle devam etti: "Nasdaq teknolojisine geçmemizle beraber işlem hızı çok artacak. Emir gönderme kapasitesi çok artacak. Oluşan nitelikli veriyi yatırım kuruluşları doğrudan borsadan alabilecek. Bunun olabilmesi için de onların bilgi işlem altyapısının Borsa İstanbul içinde güvenli bir alana yerleştirilmesi lazım. bu veri merkezi burdaki kapasitemizi artıracak."

GİRİŞİMCİLİK ZİRVESİ

Turhan, girişimcilere finansman sağlanması konusunda BIST'te özel pazar açacaklarını belirterek, yatırımcıları iyi fikirleri olan girişimcilerle ortak pazarda buluşturacaklarını, 23 Ekim tarihinde de İstanbul'da girişimcilik zirvesi düzenleyeceklerini söyledi. Borsa Başkanı Turhan, küreseleşmeden geri adım atılması riskinin herkes için endişe kaynağı olması gerektiğini de sözlerine ekledi.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)