BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTüketici yakaladı, Şimşek kutladı----

Tüketici yakaladı, Şimşek kutladı

Tüketici yakaladı, Şimşek kutladı
29 Temmuz 2023 - 23:11 www.finansgundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, KDV oranı yüzde 1 olarak yemek fişi kesen esnaf için boykot çağrısı yapan tüketiciye teşekkür etti.

F.G. adlı tüketici 'Kısa bir hırsız-dürüst esnaf hikayesi' başlığıyla Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, sürekli zam yaptığını iddia ettiği dönercide yediği dürüm döner için 80 TL ödediğini; ancak iş yeri sahibinin KDV oranı yüzde 1 olarak fiş kestiğini belirtti. Başka bir yerde yediği 3 çeşit yemeğe ödediği 120 TL için kesilen fişin ise olması gerektiği gibi KDV oranı yüzde 10 olarak kesildiğini belirtti. İki fişin fotoğrafını da paylaşan tüketici, sürekli zam yaptığını iddia ettiği dönercinin, fişi de olması gerektiği gibi kesmediği için boykot edilmesini istedi.

Bakan Şimşek, tüketicinin söz konusu mesajını kendi hesabından paylaşarak, "Hassasiyetiniz için teşekkür ederim. Bu ve benzeri hususları Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ilgili birimleri takip edecektir" ifadelerini kullandı.

TBB'den KDV ve ÖTV davası

 

Benzin ve motorine KDV zammı geldi

 

Mal ve Hizmetlere uygulanacak KDV oranları artırıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)