BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTüketici kredileri beklentilerin altında----

Tüketici kredileri beklentilerin altında

Tüketici kredileri beklentilerin altında
08 Mayıs 2013 - 07:02 www.finansgundem.com

Amerikalıların kredi kart alımlarını bu yıl ilk kez azaltmasıyla ABD'de tüketici kredileri beklentinin altında artış kaydetti

Dünyanın en büyük ekonomisi ABD'de tüketici kredileri, kredi kartı alımlarının azalmasıyla Mart'ta beklentinin altında arttı.
Fed'in verilerine göre tüketici kredileri Şubat'taki 18.6 milyar dolar ile Mayıs 2012'den bu yana en yüksek sıçramasının ardından Mart'ta 7.97 milyar dolarlık artışla sınırlı kaldı. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin medyan tahmini tüketici kredilerinin 15.6 milyar dolar artacağı yönündeydi. Dönmeyen akreditifler yükselirken, kredi kartı harcamalarını da kapsayan döner krediler düştü.
Kred kartı kullanımındaki gevşeme, yüksek istihdam vergisinin etkisiyle Mart'ta azalan tüketici harcamalarındaki yavaşlamaya paralel gitti. Diğer yandan artan hisse fiyatları ve konut değerleri, yeni otomobil gibi alım yapacaklara düşük borçlanma maliyeti avantajı sağlayarak hanehalkının parasal durumlarını düzeltmesine yardımcı oldu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)