BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTüketici harcamaları üst üste 4. ay yükseldi----

Tüketici harcamaları üst üste 4. ay yükseldi

Tüketici harcamaları üst üste 4. ay yükseldi
27 Eylül 2013 - 15:54 www.finansgundem.com

Amerikan ekonomisinin önemli bir kısmını oluşturan tüketici harcamaları Ağustos ayında artış gösterdi

ABD'de tüketici harcamaları Ağustos ayında üst üste 4. ay yükselerek gelirlerdeki büyümenin ekonomik toparlanmaya yardımcı olduğu sinyalini verdi.
Ekonominin yaklaşık yüzde 70'ini oluşturan hanehalkı harcamaları yüzde 0.3 yükseldi. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanları da bu yönde gerçekleşmişti. Kişisel gelirler ise yüzde 0.4 yükselerek son 6 ayın en hızlı yükselişini gerçekleştirdi.
Yükselen konut değerleri, artan hisse kazançları ve gelişen istihdam piyasası bu yıl yükselen maaş vergisinin etkilerini dengelerken, hanehalkının harcama yapmaya devam etmesini sağlıyor. Ford Motor Co. gibi otomobil üreticileri ise krediye kolay ulaşım ve yükselen talebin etkilerini pozitif bir şekilde hisseden şirket gruplarından.
New York'ta bulunan Deutsche Bank Securities ekonomisti Brett Ryan, "Tüketiciler bilançoları hakkında kendilerini iyi hissediyorlar. Tam olarak alımları hızlandırmıyorlar ama kendilerine daha çok güveniyorlar. Otomobil ve konut gibi büyük ürünlerin alımlarında toparlanma görüyoruz" yorumunu yaptı.
Bloomberg anketine katılan 82 ekonomistin tahminleri yüzde 0.1 ve yüzde 0.5'lik artışlar arasında değişiklik gösterdi.
Öte yandan dün Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre ABD ekonomisi birinci çeyrekte yüzde 1.1 büyüdükten sonra 2. çeyrekte büyümesini yüzde 2.5'e çıkardı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)