BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTTB’nin önerisi gerçekleşti; Covid-19 aşı patenti kaldırıldı----

TTB’nin önerisi gerçekleşti; Covid-19 aşı patenti kaldırıldı

TTB’nin önerisi gerçekleşti; Covid-19 aşı patenti kaldırıldı
20 Haziran 2022 - 15:21 www.finansgundem.com

Tüm ülkelerin tabip örgütlerine yaptığı “Covid-19 aşılarında patent hakkı kaldırılmalı” çağrısı geç olsa da yanıt buldu. Dünya Ticaret Örgütü Covid-19 aşısının patentini geçici süreliğine kaldırdı.

TTB'nin Dünya Tabipler Birliği'ne ve tüm ülkelerin tabip örgütlerine yaptığı çağrı ve uluslararası girişimlerinde haklılığı bir kez daha görüldü. Dünya Ticaret Örgütü Covid-19 aşılarında patent haklarının geçici süreliğine kaldırıldığını açıkladı.

TTB, alınan kararın dünya genelinde düşük olan aşılama oranlarını arttıracağını, bunun da olası yeni varyantların önlenmesinde etkili olacağını belirterek, aşıların mülkiyetinin toplumsallaşması gerektiğini savundu.

"Aşı tüm dünyada ücretsiz yapılmalı"

TTB ikinci Başkanı Ali İ. Ökten, aşılar bulunduktan sonra TTB’nin aşıların dünyaya, insanlığa bir armağan olduğunu, ticari amaçla kullanılmaması gerektiğini, herkese dünyadaki her insana aşının ücretsiz yapılması için patentinin olmaması gerektiğini hatırlattığını söyledi.

Öktem, “Bu söylediklerimiz aylar sonrası kabul gördü. Dünya ticaret örgütü aldığı kararla 164 ülke için Covid-19 aşı patentinin kaldırılmasını uygun buldu. Bu karar bizim TTB olarak, o konudaki öngörümüzün ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Geç kalınmış bir karar” şeklinde konuştu.

"Karar gelişmemiş ülkeler için önem taşıyor"

Hem ülkemizde, hem de dünyada Covid-19 ile aşılama oranlarının düşük olduğunu hatırlatan Ökten, “Bu kararla aşılama oranlarında artış olur. Özellikle gelişmemiş, aşılama oranları çok düşük Afrika ve bazı ülkeler için çok önemli. Bu ülkelerde aşılama oranları bu kararla artacaktır. Aşılama oranlarının artması da yeni bir varyantın önlenmesi açısından önemlidir. Dünya Ticaret Örgütünün aldığı karar oldukça yerinde bir karar” ifadelerini kullandı.

Antarktika'daki araştırma istasyonunda şüpheli COVID-19 salgını

 

Moderna: Ek doz COVID-19'a karşı antikorları 37 kat artırdı

 

Merck'ten Japonya'da COVID-19 ilacının kullanımı için onay başvurusu

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)