BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump'tan göstericilere hapis tehdidi----

Trump'tan göstericilere hapis tehdidi

Trump'tan göstericilere hapis tehdidi
23 Haziran 2020 - 14:30 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Trump, George Floyd'un öldürülmesiyle başlayan protestolarda, köle ticareti yapan tarihi kişiliklerin heykellerini yıkan kişileri 10 yıl hapse atmakla tehdit etti.

ABD'de George Floyd protestoları kölecilik, ırkçılık, sömürgecilikle bağlantılı tarihi kişiliklerin heykellerinin yıkılması furyasını beraberinde getirirken, Başkan Donald Trump heykel yıkanları tutuklatıp 10 yıl hapse atmakla tehdit etti.

Twitter'da bir dizi açıklamada bulunan ABD Başkanı Donald Trump, silahsız siyah yurttaş George Floyd'un beyaz polis tarafından boğularak öldürülmesinin tetiklediği protestoların beraberinde getirdiği heykel yıkma furyasına yumruğunu gösterdi.

Trump, "Gazi Anıtı Koruma Yasası ya da bununla ilgili benzer yasalara göre 10 yıla kadar hapis cezası istenen anıt, heykel ya da bu tür federal mülkiyeti yıkanların yakalanması için federal hükümete yetki verdim" diye tweetledi.

Trump'ın sert çıkışı, 1830'larda 60 bin yerli Amerikalının topraklarından sürüldüğü ve binlercesinin öldüğü Gözyaşı Yolu denen tehcirin emrini veren dönemin başkanı Andrew Jackson'ın başkent Washington DC'deki heykelinin yıkılmaya çaşılılmasının ardından geldi.

Daha önce Trump, o dönemin popülisti Jackson'ın esin kaynağı ve kahramanı olduğunu, onda kendi yansımasını gördüğünü söylemişti.

Dün polisin sert şekilde müdahale ettiği eylemciler, zincire vurmalarına rağmen Jackson heykelini yıkmayı başaramamıştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)