BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump'ın şirketlerinin yabancı hükümetlerden para aldığı ortaya çıktı----

Trump'ın şirketlerinin yabancı hükümetlerden para aldığı ortaya çıktı

Trump'ın şirketlerinin yabancı hükümetlerden para aldığı ortaya çıktı
05 Ocak 2024 - 12:18 www.finansgundem.com

Trump'a ait şirketlerin, yabancı hükümetler ve hükümet destekli kuruluşlardan en az 7,8 milyon dolarlık ödeme aldığını anlaşıldı

ABD Temsilciler Meclisi Gözetim ve Hesap Verilebilirlik Komitesindeki Demokrat üyeler, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın muhasebe şirketi Mazars ve bir federal kurumdan temin ettikleri 451 sayfalık belgeye dayandırdıkları "Satılık Beyaz Saray: Prensler, Başkanlar ve Başbakanlar Başkan Trump'a Nasıl Para Verdi?" başlıklı 156 sayfalık raporu yayımladı.

Hazırlanan raporda, Trump'a ait şirketlerin, başkanlık yaptığı dönemde 20 ülkenin hükümeti ve bu ülkelerdeki hükümet destekli kuruluşlardan en az 7,8 milyon dolarlık ödeme aldığı tespit edildi.

CBS News'un haberine göre, ödemelerin ABD Anayasası'nda başkanların görevde oldukları süre boyunca "yabancı bir devletten hediye, kazanç, makam ve ünvan anlamına gelebilecek herhangi bir şeyi kabul edemeyeceklerine" ilişkin yasayı (Emoluments Clause) ihlal ettiği ileri sürüldü.

Komitenin Demokrat üyelerinden Jamie Raskin, konuya ilişkin açıklamasında, "Bu rapor, yabancı hükümetlerin parasının Trump'ın başkanlığı sırasında sahip olmaya devam ettiği otel ve binalara aktığını gösteren kayıtları ortaya koyuyor. Bunların hepsi, Anayasa'yı doğrudan ihlal ediyor." dedi.

Trump, seçim yasağını ABD Yüksek Mahkemesine taşıdı

 

Trump'ın avukatı iflasını açıkladı

 

Donald Trump'a kötü haber

 

Trump'ın avukatı 150 milyon dolar tazminat ödeyecek

 

Ne Biden ne Trump, ABD seçmeni ikisini de istemiyor

 

Trump aleyhine bir dava daha

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)