BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump'ın grip paylaşımı! Twitter uyardı, Facebook sildi----

Trump'ın grip paylaşımı! Twitter uyardı, Facebook sildi

Trump'ın grip paylaşımı! Twitter uyardı, Facebook sildi
07 Ekim 2020 - 01:03 www.finansgundem.com

ABD Başkanı'nın "Mevsimsel grip korona virüsten daha ölümcül" şeklindeki paylaşımı Facebook tarafından silindi. Twitter ise aynı paylaşım için 'yanlış bilgi' uyarısı yaptı

Sosyal medya platformu Facebook, ABD Başkanı Donald Trump'ın mevsimsel gribin yeni tip korona virüsten (Kovid-19) daha ölümcül olduğunu savunduğu paylaşımını sildi.

Facebook, Trump'ın 'Bazı kişiler için Kovid-19, gripten daha az ölümcül' mesajını sildi

Askeri hastaneden taburcu olmasının ardından Kovid-19 tedavisine Beyaz Saray'dan devam eden Trump'ın sabah saatlerinde Twitter ve Facebook'ta yaptığı paylaşımda, "Bazı kişiler için Kovid-19, gripten daha az ölümcül." ifadelerini kullanması sosyal medya şirketlerini harekete geçirdi.

Facebook, Trump'ın Kovid-19 konusunda yanlış bilgi yaydığı gerekçesiyle söz konusu paylaşımı sildi.

Twitter'dan "yanlış bilgi" uyarısı

Twitter ise Trump'ın paylaşımını kaldırmadı ancak söz konusu paylaşıma, "Bu tweet, Kovid-19 konusunda yanlış ve zararlı bilgi yaydığı için Twitter kurallarını ihlal etmiştir. Ancak Twitter, bu tweetin erişilebilir kalmasının kamunun yararına olabileceğine karar vermiştir." şeklinde bir uyarı ekledi.

Trump, paylaşımında "Her yıl sayıları bazen 100 bine varan birçok insan aşısı olmasına rağmen gripten dolayı ölüyor. Bunun için ülkemizi karantinaya alıyor muyuz? Hayır, onunla yaşamayı öğrendik, şimdi de Kovid-19 ile yaşamayı öğreniyoruz, bazı kişiler için Kovid-19 gripten daha az ölümcül." değerlendirmesinde bulunmuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gokhan Cetinoglu07 Ekim 2020 16:31

    Eyy Twitter!Eyyy Faceboook!Haddinizi bilin!Siz kimsiniz??