BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump, Powell'ı görevden alacak mı----

Trump, Powell'ı görevden alacak mı

Trump, Powell'ı görevden alacak mı
02 Kasım 2019 - 07:47 www.finansgundem.com

Beyaz Saray Ekonomi Danışmanı Kudlow, gazetecilerin "Fed Başkanı görevden alınacak mı" sorusunu, "Başkan, Powell ile ilgili görüşlerini saklamıyor. Ancak görevden alma söz konusu değil" şeklinde yanıtladı

Beyaz Saray, bu yıl içinde üçüncü defa faiz indirimine giden ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell’ın görevden alınmasının söz konusu olmadığını açıkladı. ABD Başkanı Donald Trump, Powell’den ve faiz indiriminden duyduğu rahatsızlığı Perşembe günü dile getirmişti.

Trump yönetiminin ekonomi danışmanı Larry Kudlow, Beyaz Saray’da gazetecilere yaptığı açıklamada, Başkan’ın Powell’la ilgili görüşlerini saklamadığını söyledi. Kudlow, “Ancak kendisini görevden almakla ilgili bir durum yok” dedi.

“Para politikası daha iyi bir yönde seyrediyor” diyen Larry Kudlow, Merkez Bankası’nın geçen yılki çok sıkı ve gereksiz para politikalarından uzaklaştığını kaydetti.

Kudlow, “Hedef oran düştü, mali tablo güçlü, getiriler yüksek. Bunlar olumlu şeyler. Büyümenin önündeki büyük engel artık küçülüyor” diye konuştu.

ABD Merkez Bankası Çarşamba günü, yıl içinde üçüncü kez Faiz indirimine giderek, yüzde 0,25’lik düşüşle faiz oranını %1,50 - %1,75 hedef aralığına çekti. FED, ekonomi kötüye gitmedikçe başka
FED’i sık sık eleştiren Donald Trump ise Perşembe günü yine Merkez Bankası’nı hedef almış ve faiz oranlarının daha da düşürülmesi çağrısını yinelemişti.

Trump, “Jay Powell ve Merkez Bankası herkesi büyük hayal kırıklığına uğrattı. FED başından beri yanlış karar aldı, (ya) çok hızlı (davrandı), (ya) çok yavaş. Hatta en başta kemer sıktılar. Diğerleri FED’le dalga geçiyorlar. Dolar ile faiz oranları bizi zor durumda bırakıyor. FED rekabette dezavantaja neden oluyor. Sorunumuz Çin değil FED!” mesajını paylaşmıştı. (amerikaninsesi.com)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)