BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump, Ortadoğu için NATO'dan daha fazla katkı istedi----

Trump, Ortadoğu için NATO'dan daha fazla katkı istedi

Trump, Ortadoğu için NATO'dan daha fazla katkı istedi
09 Ocak 2020 - 07:34 www.finansgundem.com

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Trump Stoltenberg'den NATO'nun Ortadoğu'daki rolünü artırmasını istedi

ABD Başkanı Donald Trump ile NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, gece saatlerinde yaptıkları telefon görüşmesinde 'NATO'nun Ortadoğu'daki sürece daha çok katkıda bulunabileceği' üzerinde anlaştı.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Başkan Trump'ın NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'e, Ortadoğu'da barışın korunması ve çatışmanın önlenmesi anlamında NATO'nun rolünün artmasının önemini vurguladığı belirtildi.

Telefon görüşmesi sonrası NATO'dan da benzer bir açıklama geldi ve Trump'ın NATO'dan Ortadoğu'daki sürece daha çok müdahil olmasını istediği aktarıldı.

Açıklamada "NATO'nun bölgesel itikrara ve uluslararası terörizmle mücadeleye daha fazla katkıda bulunabileceği" konusunda fikir birliğine varıldığı bildirildi.

Açıklamada NATO'nun, Irak ve Afganistan'daki eğitim faaliyetleri ve IŞİD'e karşı Ululslararası Koalisyon'un bir parçası olarak, uluslararası terörizmle mücadelede kilit bir rol oynadığı da vurgulandı.

ABD Başkanı Trump, İran'ın Çarşamba sabaha karşı yaptığı balistik füze saldırılarının ardından, dün gün içinde Beyaz Saray'da yaptığı basın toplantısında "İran savaşı tetikledikçe Ortadoğu'ya barış ve istikrar gelmeyecek. Ancak daha ileri gitmesine izin verilmeyecek. NATO'dan da bu sürece daha fazla müdahil olmasını isteyeceğim." demişti.

Trump, İran'ın Irak'taki saldırılarında hiçbir Amerikalının zarar görmediğini, erken uyarı sisteminin gayet iyi çalıştığını da söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ise, Irak'taki Amerikan üslerinin vurulmasının, Tahran'ın ABD karşısında geri çekilmeyeceğini gösterdiğini söyledi, Washington yönetimi için "Akılları varsa, şu noktada başka bir eyleme girişmezler" diye konuştu. (BBC Türkçe)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)