BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump Irak Cumhurbaşkanı'na da söyledi: Erdoğan ile iyi ilişkilerim var----

Trump Irak Cumhurbaşkanı'na da söyledi: Erdoğan ile iyi ilişkilerim var

Trump Irak Cumhurbaşkanı'na da söyledi: Erdoğan ile iyi ilişkilerim var
21 Ağustos 2020 - 07:38 www.finansgundem.com

ABD Başkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili övgülerini bu kez Irak Cumhurbaşkanı Kazımi ile görüşmesinde dile getirdi. Türk askerinin Irak'taki varlığından rahatsızlığını söyleyen Kazımi'ye Trump, "Erdoğan ile çok iyi ilişkilerimiz var" dedi

Irak Başbakanı Mustafa El Kazımi, Beyaz Saray'da Başkan Donald Trump'la biraraya geldi. Her iki lider görüşme öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kazımi, basın toplantısında Türkiye’nin askeri operasyonlarını gündeme getirdi ve “Irak anayasası, Irak topraklarının herhangi bir komşu ülkeye saldırı yapılmasında kullanılmasına izin vermiyor. Bu durumu çözüme kavuşturmak için Türkiye’yle diyaloğa giriyoruz. Türkiye’yle olan bu meselenin çözülmesini ve komşumuz Türkler’in Irak’ın içinde bulunduğu şartları anlamasını dört gözle bekliyorum. Ancak bir kez daha söyleyeyim, Irak anayasası Irak topraklarının komşu bir ülkeye saldırı düzenlenmesinde kullanılmasına izin vermiyor” dedi.

Başkan Trump ise Amerika’nın, özellikle de kendisinin şahsen Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’la çok iyi bir ilişki içinde olduğunu kaydetti ve Amerika’nın da Türkiye’yle konuşacağını söyledi. ABD Başkanı, “Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’la çok çok iyi ilişkilerimiz var” diyerek sözlerini yineledi.

Trump, basın toplantısında Amerika'nın Irak'taki askeri varlığına da değindi. Trump, Amerika’nın Irak’ta artık çok az askeri olduğunu, bu birliklerin Irak’ta bulunmak zorunda kalmayacağı günü heyecanla beklediğini belirtti. Trump, bununla birlikte komşusu İran'ın olası bir hamlede bulunması durumunda Irak'a her zaman yardım edeceğini söyledi. (amerikaninsesi.com)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)