BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump, gizli ABD askerlerini ifşa etti----

Trump, gizli ABD askerlerini ifşa etti

Trump, gizli ABD askerlerini ifşa etti
28 Aralık 2018 - 16:30 www.finansgundem.com

ABD Başkanı'nın Noel'de yurtdışındaki Amerikan askerlerini ziyaret etmesi geleneğini ilk kez yerine getirmiş bulunan Donald Trump'ın ayağının tozuyla özel operasyonlar kuvvetlerinin gizli bir birimiyle ilgili bilgileri açık ettiği ileri sürüldü

Irak ziyareti sırasında kendisiyle sohbet edip selfie çektiren askerlerle videosunu sosyal medyada paylaşan ABD Başkanı Donald Trump, büyük bir güvenlik zaafiyetine yol açmakla eleştirildi. Trump'ın Twitter'da yayımladığı videoda Ayn el Esad Hava Üssü'nde kaynaşırken görüldüğü askerlerin, ABD Donanması Özel Kuvvetleri 'Navy SEALs' üyesi oldukları ortaya çıktı.

'BAŞPARMAK HAVADA AMA HER ŞEY YOLUNDA MI?'

First lady Melania'nın eşlik ettiği Trump'ın başparmağıyla 'her şey yolunda' işareti de yaptığı videonun, gece görüş gözlükleri dahil tam teşekküllü savaş donanımı içindeki Navy SEALs askerlerinin konuşlanma yerlerine ve kimliklerine ulaşmayı hemen herkes için olanaklı kıldığı iddia edildi.

'ÇOK GİZLİ TUTULAN SIRDIR' 

Newsweek dergisi konuyla ilgili bir dizi uzmandan görüş aldı. "Özel operasyonlara müdahil personelin konuşlandıkları yerler, gerçek isimleri, kimlikleri ve yüzleri savaş alanlarında çok gizli tutulan bir sırdır" diyen ABD Donanması'nın Irak'ta görev yapmış eski istihbarat uzmanı Malcolm Nance, videodaki askerlerin esir düşme, propaganda malzemesi haline gelme ve kimliklerini inkar edememe riskiyle karşı karşıya kaldıklarını savundu.

'DÜŞMANA PROPAGANDA MALZEMESİ VERME RİSKİ'

"Başkomutan tarafından bile olsa, kimliklerinin kazara açık edilmesi, hele de alışılmadık bir medya teşhiri yoluyla yapılması, hasım bir hükümete ya da bir terörist gruba esir düşmeleri halinde düşman için çok büyük bir karşı propaganda imkanı yaratır" diye konuşan Nance, askerlerin düşmana karşı kim olduklarını ve ne yaptıklarını inkar etme imkanının ortadan kalktığını öne sürdü.

'HER KOŞULDA YÜZLER SAKLANIR'

Bir Pentagon yetkilisi de özel kuvvetler askerlerinin yüzlerini bulanık hale getirmeden ya da kapamadan videolarını yayımlamanın alışılmadık bir uygulama olduğunu söyledi. Yetkili "Özel operasyonlar kuvvetlerinin ABD Başkanı, Yardımcısı ve Kongre heyetleri için düzenlediği gösterilerde bile personelin yüzü ya kapatılır ya da kamuoyuna sunulması öncesi görüntülerde yüzleri bulanıklaştırılır" dedi.  

BİR KARŞI GÖRÜŞ GELDİ: BUNLAR GİZLİ GÖREVDE DEĞİLLER

Ancak Politico'nun deneyimli savaş muahabiri Wesley Morgan, bu görüşe itiraz etti. Yüzü kapama geleneğini kabul etmekle birlikte buradaki askerlerin Özel Operasyonlar Kuvvetleri'nin operasyon gücünden değil 'beyaz' tabir edilen danışman gücünden olduğunu, dolayısıyla gizli görevlerinin olmadığını savundu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)